Ingezonden persbericht
OPERA STUDIO NEDERLAND PRESENTEERT KERSTMIS IN DE OPERA

Opera Studio Nederland presenteert op zondagmiddag 20 december om 15.00 uur een uniek kerstconcert in de Doelenzaal Kloveniersburgwal 87 in Amsterdam. Acht zangers en drie pianisten verzorgen een opera-kerstprogramma onder muzikale leiding van de Estlandse dirigent Erki Pehk. Op het programma staan fragmenten uit opera's die zich afspelen op Kerstmis of in de kersttijd. Te horen zijn aria's, duetten en ensembles uit La Bohème van G. Puccini, Werther van J. Massenet en Die Fledermaus van J. Strauss. Tevens brengen de zangers kerstliederen uit hun geboorteland; internationaal kerstrepertoire uit onder meer Estland, China, Engeland, Nederland en België.

Naast leden van het ensemble 2009-2010 (sopranen Dorine Mortelmans, Donij van Doorn en Nicola Mills en tenor Tao Tong) treden enkele zangers op die in de afgelopen jaren verbonden waren aan Opera Studio Nederland. Voor dit kerstconcert zijn te gast: bariton Martijn Cornet, tenor Robert Buckland, mezzosopraan Rosannne van Sandwijk en uit Estland: sopraan Aile Asszonyi en countertenor Ivo Posti. De zangers worden begeleid door de pianisten Hans Schellevis, Ernst Munneke en Irina Sisoyeva. De muzikale leiding is in handen van de Estlandse dirigent Erki Pehk. Hans Nieuwenhuis verzorgt de presentatie.

Opera en Gastronomie: een voortreffelijke combinatie. Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met Hotel de l'Europe. Voorafgaande aan het Kerstconcert biedt het gerenommeerde hotel de mogelijkheid om een lunch te gebruiken met gerechten uit Estland en de andere Baltische staten in het kader van een driedaags Opera-Diner-Evenement. De keuken van de L'Europe wordt die dagen bemand door een befaamde Chef Peeter Pihel ⤐ winnaar van de Best Chef Award 2008 ⤐ van Hotel Pädaste Manor op Muhu. Meer informatie op www.leurope.nl

Kaartverkoop
Kaarten voor het kerstconcert kosten ¤ 17,50 per stuk. Bestellen via OSN Ticketlijn (020) 5289 718 of per email (info@operastudio.nl) Vanaf 3 kwartier voor aanvang zijn ook kaarten verkrijgbaar aan de zaal.


Noot voor redacties
Voor de redactie.