Travel Unie International Nederland N.V.

NIEUW: ARKEFLY VLUCHT NAAR FINSE WINTERSPORTBESTEMMING KITTILÃ

Holland International en Scandinavia-specialist Buro Scandinavia bieden deze winter een gloednieuwe wintersportbestemming aan: het Finse Kittilä. Vakantiegangers vliegen vanaf 20 december rechtstreeks met ArkeFly in drie uur naar deze veelzijdige en sneeuwzekere bestemming, zoân 150 kilometer boven de Poolcirkel in Fins Lapland. Naast skiën, snowboarden en langlaufen biedt Kittilä tal van sportieve wintersportactiviteiten zoals rendiertochten, snowscooter safariâs, husky sledetochten, ijsvissen en sneeuwschoenwandelingen.

Samenwerking Holland International en Buro Scandinavia De ArkeFly charter naar Kittilä wordt uitgevoerd door reismerk Holland International in samenwerking met Buro Scandinavia. Vrijdag 3 juli is het contract hiervoor ondertekend door Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland - waaronder Holland International en ArkeFly vallen - en Paula Chaudron, General Manager Buro Scandinavia. Bijgevoegd een foto van de ondertekening, die plaatsvond in het hoofdkantoor van TUI Nederland in Rijswijk. Steven van der Heijden: âMet deze nieuwe ArkeFly bestemming ontsluiten we een nieuw wintersportgebied. En niet zomaar een wintersportgebied; Kittilä is het interessantste gebied van Finland en Lapland. Het biedt de wintersporter zowel het levendige en ontwikkelde Levi als het authentieke Ylläs. Met ArkeFly bieden wij een snelle en voordelige vlucht er naar toe; een fantastische combinatie.â Paula Chaudron: âAls Scandinavië-specialist zijn wij altijd bezig met het onderzoeken van nieuwe en interessante bestemmingen. Met dit Lapland-product menen wij weer een prima aanbod te kunnen doen aan de klant, die op zoek is naar een ultieme winterervaring. Wij zijn er trots op dat we dit met een eigen charter kunnen doen, in samenwerking met een geweldige organisatie als Holland Internationalâ.

Sneeuwzekerheid in Levi en Ylläs
Vanuit Kittilä bereik je de sneeuwzekere wintersportgebieden Levi en Ylläs, die totaal verschillend van karakter zijn. Voor vakantiegangers die van levendigheid houden, is Levi de beste optie. Deze plaats is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de populairste wintersportoorden van Finland. Hier worden regelmatig Worldcup wedstrijden gehouden. Levi heeft een levendig centrum met veel winkels, restaurants, uitgaanstentjes en een Lapse variant op de après-ski. Levi heeft 45 afdalingen en 230 kilometer loipen. Ylläs is wat rustiger en authentiek. De zeven vlakten van Ylläs zijn een waar langlaufparadijs. De âcross country trailsâ, zoals de loipen worden genoemd, door het Pallas-Ylläs National Park zijn sprookjesachtig spectaculair. Na afloop van een sportieve dag op de piste of loipe is het goed uitrusten in een van de barretjes. Ylläs heeft 61 afdalingen en 330 kilometer loipen. Beide skioorden hebben een snowpark met half pipe voor snowboarders en in de omgeving zijn vele meren waarop kan worden geschaatst.

IJshotel
Levi en Ylläs bieden een goede variatie drie- en viersterren hotels, blokhutten, appartementen en luxe accommodaties. Een bijzondere accommodatie is Lainio Snow Village, een hotel helemaal van ijs. Dit ijshotel is elke winter open voor gasten en ingericht met ijssculpturen van Finse kunstenaars. Niet alleen het gebouw, maar ook alle meubilair is van ijs.