Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Rotterdam, 17 september 2009

MUSE NEEMT SCHOTSE ROCKBAND BIFFY CLYRO MEE OP TOUR; BIFFY CLYRO SHOW IN WATT VERPLAATST NAAR ZONDAG 20 DECEMBER

Niemand minder dan de Britse megaband Muse is verantwoordelijk voor de verplaatsing van de Biffy Clyro show die voor zaterdag 21 november gepland stond in WATT. De Schotse rockband is door Muse gevraagd om de vaste support te verzorgen tijdens hun komende (stadion) tour. Biffy Clyro komt nu op zondag 20 december met twee (eigen) support acts naar Rotterdam. Reeds gekochte tickets blijven gewoon geldig voor de nieuwe datum. De release van het nieuwe, vijfde album Only Revolutions staat overigens gepland voor november.

Biffy Clyro is één van de grootste Schotse rockbands die midden jaren negentig werd gevormd door Simon Neil en de tweeling James en Ben Johnson als verwoording van hun Nirvana en Guns n' Roses obsessie. In 1997 verhuisden de tieners naar Glasgow waar ze werkten aan de ontwikkeling van een eigen sound. Inmiddels is na vier albums de sterk gevarieerde rock van de band niet meer weg te denken uit de Schotse muziekgeschiedenis.

Biffy Clyro brak in 2007 ook buiten Schotland door. Dit dankzij hun vierde album Puzzle met daarop de singles Saturday Superhouse en Living is a Problem Because Everything Dies. Het groezelige, onzekere geluid van eerdere platen was een stuk sterker en volwassener. De alternatieve rock is subtieler en tegelijkertijd rijker dankzij de toevoeging van strijkers, achtergrondkoren en rake teksten. En zanger Simon Neil klinkt op z'n best met zijn rauwe stem en Schotse tongval.

Biffy Clyro speelde al diverse keren in Nederland; samen met Bloc Party en Queens Of The Stone Age, en op Lowlands 2007: "Voor een doorgewinterde liveband als Biffy Clyro is het spelen op Lowlands een opwarmertje voor het belangrijke Reading Festival komend weekend. Ze staan zelfs wel eens in het voorprogramma van The Stones, dus de India-tent is appeltje-eitje voor ze. De doorsnee luisteraar zal vallen voor hun strakke rocksound. De geoefende luisteraar valt voor hun vaak geraffineerde arrangementen." (Menno Visser van 3VOOR12)

ZO.20.12 BIFFY CLYRO & SUPPORTS @ WATT ROTTERDAM (BASEMENT)

Deuren open 20:00u / Aanvang programma 20:30u
Tickets a E 13 (excl. vvk) zijn te koop via de website van WATT, 400 Primera winkels, en Plato en Velvet Music Rotterdam.

www.watt-rotterdam.nl / www.biffyclyro.com / www.myspace.com/biffyclyro

*** Einde persbericht ***

>> Noot voor de redactie /