Politie Drenthe

Zondag

Provincie Drenthe, 20-12-2009

Beschonken automobiliste aangehouden

ERM De politie heeft zaterdagavond een 25-jarige automobiliste uit Erm aangehouden. De vrouw reed al slingerend in haar auto over de Dalerstraat. Agenten gaven de vrouw een stopteken. Bij controle bleek dat de vrouw te veel alcohol had gedronken. Bij de ademanalyse blies zij 645 ug/l (1,5 promille). Het rijbewijs van de vrouw is hierop ingevorderd. (2009062542)

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man reed zonder rijbewijs over de Willemskade. De man heeft hiervoor een bekeuring ontvangen. (2009062570)

Uitgaansgeweld

ZUIDLAREN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige man uit Zuidlaren aangehouden. Tijdens de horecasurveillance werden de agenten om assistentie gevraagd bij een vechtpartij in een uitgaansgelegenheid aan De Millystraat. Eenmaal binnen konden de vechtende partijen uit elkaar worden gehaald. De 18-jarige man pakte vervolgens een glas en gooide dit in richting van de agenten. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009062588)

MEPPEL Een 18-jargie man uit Meppel is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden voor vernieling. De man had bij een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein een ruit vernield. Tevens had de man een andere bezoeker geslagen. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009062591)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Agenten gingen poolshoogte nemen bij een dreigende ruzie op de Kerkstraat. Toen zij het groepje jongeren naderde kwam de 16-jarige jongen zeer dreigend over en sloeg meerdere malen tegen de surveillancewagen. De jongen is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is later die nacht herenigd met zijn ouders. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009062593)

Beschonken bestuurder laat auto staan

EMMEN Surveillerende agenten zagen in de nacht van zaterdag op zondag een zwaar beschadigde auto op de Burgemeester Tijmesstraat staan. De auto stond midden op de rijbaan. De bestuurder was echter niet meer aanwezig. De 33-jarige eigenaar van de auto uit Noord-Sleen kon worden achterhaald en is later die nacht aangehouden. De man was onder invloed van alcohol. Hij weigerde echter mee te werken aan een blaastest. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Er word proces-verbaal opgemaakt. (2009062592)

Beginnend bestuurder aangehouden

NIEUW AMSTERDAM In de vroege zondagochtend heeft de politie een 18-jarige automobilist uit Veenoord aangehouden. Bij een alcoholcontrole bleek dat de man had gedronken. Hij blies 295 ug/l (0,7 promille). De man is hierop aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt. (2009062602)

Caravan brand volledig uit

ANLOO Zaterdagavond is een caravan op een camping aan de Bosweg volledig uitgebrand. De 61-jarige bewoonster wilde de petroleum kachel uit doen. Dit ging echter niet goed waardoor de kachel vlam vatte. De vrouw kon het vuur niet meer uit krijgen. Ze waarschuwde hierop haar 64-jarige man en 7-jargie kleindochter, welke al lagen te slapen, en vluchtten de caravan uit. De caravan brandde volledig uit. Het echtpaar en kleindochter zijn opgevangen door hun dochter. (2009062568)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.