Politie Flevoland

Korte lontjes....

Lelystad, 20-12-2009 o Zaterdagochtend en nacht zijn twee mannen aangehouden ter zake belediging. Beide verdachten gingen over de rooie nadat ze door agenten aan de kant werden gezet voor verkeersovertredingen. Tegen de mannen is behalve de verkeersboete ook proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging.

Rond 11.00 uur viel een 25-jarige automobilist uit Amsterdam op in het verkeer en werd door surveillerende agenten aan de kant gezet. Toen ze hem aanspraken op zijn verkeersgedrag uitte hij diverse verwensingen en grofheden naar de politiemensen. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Na opmaken van proces-verbaal, verhoor en het uitreiken van een faxdagvaarding werd de man heengezonden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 02.00 uur een 18- jarige bestuurder uit Swifterbant aan de kant gezet. Toen hij een bekeuring kreeg voor een verkeersovertreding beledigde hij de agenten. Ook hij moest mee naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. Beide mannen kunnen een fikse boete tegemoet zien. Bij niet betalen moeten ze zich voor de rechter verantwoorden.