Politie Gelderland-Zuid

Geen rijbewijs, verlopen APK en drugs

Beneden-Leeuwen, 20-12-2009 o De politie heeft zaterdagavond een 18-jarige man uit Beneden-Leeuwen aangehouden in diezelfde plaats. Agenten troffen de verdachte achter het stuur aan terwijl van hem bekend was dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

De agenten zagen de auto staan op het terrein van een tankstation aan de Van Heemstraweg. De agenten kenden de bestuurder en wisten dat hij geen geldig rijbewijs had. De verdachte persoon zat met gesloten ogen en wat onderuit gezakt achter het stuur. Na enkele klappen op de ruit werd hij langzaam wakker. Bij controle van de auto via de meldkamer bleek de auto wél op zijn naam te staan maar bleek de geldigheid van de APK al sinds november 2008 verlopen.

De bestuurder kwam wat verward en verdwaasd over. De agenten hadden het vermoeden dat hij drugs had gebruikt. Dit werd later min of meer bevestigd toen er in zijn auto ook tabletten werden aangetroffen die onder de Opiumwet vallen. De Leeuwenaar werd aangehouden en kreeg voor alle feiten een proces-verbaal. (14)

Laatst gewijzigd 20-12-2009 10:41 | © Regio Gelderland-Zuid |