Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 20-12-2009

Kamerhuurder aangehouden na huisbaas bedreiging met mes

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.50 uur in een woning aan de Koestraat een 39-jarige bewoner aangehouden nadat hij zijn huisbaas met een mes bedreigd had. Een van de kamerbewoonsters was naar de huisbaas gegaan omdat ze lastig gevallen werd door de
verdachte die seksuele toespelingen maakte. De eigenaar van het pand ging vervolgens met haar mee naar boven. Daar stond de verdachte die de kamerverhuurder bedreigde met een mes. De verdachte wierp het mes met kracht in een houten tafel en zei dat hij dat met de aangever ook ging doen. Hierop is de politie gebeld. In juni werd de verdachte ook al voor een bedreiging met mes op de Goudenregenstraat aangehouden. De man lijkt te kampen met een trauma. De recherche overlegt met het Openbaar Ministerie om beide zaken te voegen.

Arrestatie na vernieling

OISTERWIJK: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.00 uur op de Burgemeester Verwielstraat, na een melding van een getuige die een goed signalement gaf, een 16-jarige knul uit Oisterwijk aangehouden die een ruit van een bank aan de Lind kapot had geschopt. De jongen die onder invloed was van alcohol vertelde dat hij tegen die ruit geschopt had omdat hij boos was, dat er geen geld uit de pinautomaat kwam. Hij toonde zich bereid om de schade te vergoeden en zal
vermoedelijk naar Bureau Halt gestuurd worden.

Auto rijdt door gladheid tegen pui bloemenwinkel

OISTERWIJK: Zaterdagmiddag is omstreeks 16.30 uur een 61-jarige man uit Oisterwijk met zijn auto ten gevolge van het gladde wegdek tegen de pui van een bloemenzaak gereden.

De automobilist reed over de Johannes Lenarzstraat. Hij kwam vanuit de Heusdensebaan en reed in de richting van de Lind. In een flauwe bocht ter hoogte van de kruising met de Spoorlaan gleed het voertuig, door het gladde besneeuwde en beijzelde wegdek rechtdoor. De auto kwam tegen een winkelpand tot stilstand. Hierdoor ontstond schade aan het pand. De brandweer heeft de zaak bouwtechnisch beoordeeld. Stutten was niet nodig, ook was er geen instortingsgevaar. Wel had de pui aan binnen- en buitenzijde aanzienlijke schade. Door de Gemeente is op de locatie nog extra gestrooid.

Twee arrestaties tijdens het horecatoezicht

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben een rustige dienst beleefd met slechts twee aanhoudingen.

Omstreeks 02.00 uur werd op de Tivolistraat een 26-jarige Tilburger aangehouden. Hij zou op de Tivolistraat een 47-jarige Tilburger tijdens een woordenwisseling in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer viel op de grond. De verdachte verklaarde vanmorgen dat die man liep uit te dagen en zelf gevallen was. De politie stelt een nader onderzoek in en zal ook eventuele beelden bekijken.

Een 27-jarige Tilburger werd omstreeks 02.30 uur aangehouden op de Heuvelring nadat hij een agent beledigd had. De Tilburger en twee vrienden werden niet binnen gelaten bij een zaak omdat ze dronken waren en zich vervelend gedroegen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-12-2009 11:16 | © Regio Midden en West Brabant |