Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.35 uur

Utrecht, 20-12-2009

Aanhouding wapenbezit

ZEIST Zondag 20 december heeft de politie rond 02.30 uur twee mannen aangehouden op de Slotlaan, op verdenking van wapenbezit.

Met behulp van cameratoezicht waren de mannen gevolgd na een opstootje in het centrum. Zichtbaar was dat de mannen een voorwerp, dat mogelijk als slagvoorwerp was gebruikt, verstopten onder de sneeuw bij het postkantoor. Korte tijd later haalden zij dit weer op. Het bleek om een honkbalknuppel te gaan. Daarop werden de twee, 18 en 19 jaar uit Zeist, aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Bedreiging

BILTHOVEN Zondag 20 december heeft de politie rond 03:45 uur een 16-jarige jongen uit Bilthoven aangehouden op het Emmaplein. De jongen was een horecagelegenheid uitgezet vanwege roken en bedreigde daarop degene die hem de zaak uitzette.

De jongen is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Bedreiging

ODIJK Zaterdag 19 december heeft de politie rond 22.30 uur vier mannen aangehouden.

Twee van hen werden op de Singel aangehouden, twee in de naaste omgeving. De mannen, 39, 47, 50 en 51 jaar oud uit Odijk, waren in Zeist in een taxi gestapt en gedroegen zich vervelend tijdens de rit. Op de Singel bedreigden zij de chauffeur waarop deze wegvluchtte en de politie waarschuwde.

Die rekende de mannen in en nam hen mee naar het bureau voor verhoor.

Invordering rijbewijs

ZEIST Zaterdag 19 december zagen agenten rond 20.40 uur een automobilist gevaarlijk rijden op de Driebergseweg.

Hij haalde een voor hem rijdende automobilist in bij glad wegdek. De 21-jarige automobilist, een man uit Driebergen-Rijsenburg, had zijn auto niet verzekerd en had teveel alcohol gedronken. Op het bureau blies hij 395 ug/l.

Hij kreeg proces-verbaal en omdat hij beginnend bestuurder is, moest hij zijn rijbewijs inleveren.