Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.10 uur

Utrecht, 20-12-2009

Getuigenoproep mishandeling en poging straatroof

AMERSFOORT De politie roept getuigen op, met name een vrouwelijke fietsster, die meer weten van een mishandeling en poging tot straatroof op de Liendertseweg op vrijdag 18 december rond 13:50 uur.

Een meisje is op dit tijdstip aangesproken door vier jongens en door twee van hen in haar gezicht en op haar schouder geslagen en op haar knie getrapt. De vier zijn na de mishandeling in de richting Ringweg Kruiskamp weggefietst. Een vrouw die voorbij fietste, riep dat de jongens hiermee moesten stoppen.

Het gaat om vier jongens op twee fietsen. Twee jongens hadden een lichtgetint uiterlijk, twee waren donkerder getint.

Signalement van de twee die geslagen en getrapt hebben:

Jongen 1:

* Lichtgetint uiterlijk

* Ongeveer 15 jaar oud

* Ongeveer 1.70 m. lang

* Normaal postuur

* Zwarte jas met capuchon en witte sportschoenen

Jongen 2:

* Donker uiterlijk

* Ongeveer 1.60 m. lang

* Smal postuur

* Kort, zwart haar

Weet u meer van deze mishandeling, of weet u wie de daders zijn, neemt u dan contact op met de politie in Amersfoort via 0900-8844.

Aanhouding na belediging

AMERSFOORT - Zaterdag 19 december heeft de politie rond 05.15 uur een 32-jarige Amersfoorter aangehouden op de Hof. De man schold de agenten uit, waarop zij hem aanhielden en meenamen naar het bureau voor verhoor.

Aanhouding na opstootje

AMERSFOORT Zondag 20 december heeft de politie na een opstootje op de Hof rond 03.15 een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden.

Vier mannen waren betrokken bij het opstootje, maar één van hen werd agressief en tilde een terrasstoel op en dreigde hiermee te slaan.

Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Openingstijden politiebureau Leusden gewijzigd
LEUSDEN De politie wijzigt met ingang van 1 januari 2010 de openingstijden van het politiebureau in Leusden aan de Twijnderij 32.

Het politiebureau in Leusden is nu van maandag tot en met donderdag geopend van 08.30 tot 12.30 uur en geldt er een avondopenstelling op elke vrijdag van de week van 13.00 uur tot 21.00 uur.

Uit een evaluatie is echter gebleken dat de avondopenstelling weinig of niet op vrijdag bezocht wordt. Om capaciteit op deze avond functioneler te kunnen inzetten en een gelijktijdige avondopenstelling met het gemeentehuis praktischer is voor het wijkteam en het publiek is besloten de avondopenstelling te verplaatsen naar elke woensdag in de week.

Met ingang van het nieuwe jaar 2010 zal het politiebureau dus geopend zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag van 13.00 tot 21.00 uur. Buiten deze tijden kan men 24 uur per dag terecht op het districtsbureau van de politie Eemland zuid aan de Asch van Wijckstraat 45 in Amersfoort.