Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.00 uur

Utrecht, 20-12-2009

Mannen aangehouden

NIEUWEGEIN Een 30-jarige man uit Gorinchem en twee mannen van 19 en 18 jaar uit Zaltbommel zijn aangehouden op verdenking van diefstal en het voorhanden hebben van inbrekerswerktuigen.

Surveillerende politiemensen zagen op zondag 20 december omstreeks 04.00 uur op het bedrijventerrein Ravenswade een personenauto staan. Dichterbij gekomen zagen de politiemensen dat er vier mannen stonden bij de geopende klep van de kofferbak, maar die snel dichtdeden toen zij de politie ook zagen. Op het moment dat de politiemensen het viertal aanspraken, ging er één er hardhollend vandoor. De andere drie konden wel ter plaatse staande worden gehouden.

Er werd nog gezocht met een surveillancehond, maar de vierde man wist uit handen van de politie te blijven. In de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen en kentekenplaten die afkomstig waren van een andere personenauto.

De drie zijn voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Alcomobilisten betrapt

IJSSELSTEIN Een 66-jarige automobilist uit IJsselstein is betrapt op het rijden onder invloed. Hij werd op zaterdag 19 december omstreeks 00.30 uur op de Utrechtseweg gecontroleerd. Na de blaastest op straat moest de man op het bureau de ademanalyse afleggen. Daaruit kwam vast te staan dat hij 740 ug/l alcohol in zijn lichaam had, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Korte tijd later, omstreeks 00.55 uur, werd een 34-jarige automobilist uit Nieuwegein eveneens betrapt op het rijden onder invloed. Ook hij werd op de Utrechtseweg gecontroleerd en er werd alcoholgebruik geconstateerd. Hij bleek na de ademanalyse 650 ug/l alcohol in zijn lichaam te hebben, waarop ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.