Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.55 uur

Utrecht, 20-12-2009

Man aangehouden voor bedreiging en belediging

MIJDRECHT Een 26-jarige man uit Ouderkerk aan de Amstel is aangehouden op verdenking van belediging.

De man bevond zich op zondag 20 december omstreeks 02.50 uur nabij de Mijdrechtse Dwarsweg waar hij een feest had bezocht. De man bemoeide zich daar met de werkzaamheden van toezichthoudende politiemensen. Hij schreeuwde en tierde over machtmisbruik door de politiemensen. Toen hij duidelijk zichtbaar zijn middelvinger opstak en goed hoorbare bedreigingen naar de politiemensen riep, grepen zij in en haalden hem uit de groep vertrekkende feestgangers.

Hij werd ingesloten in het arrestantencomplex in Houten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak woning; verdachten ontkomen

LINSCHOTEN Na een melding van een inbraak in een woning aan De Duiker, gingen diverse politiemensen op zaterdag 19 december omstreeks 20.15 uur daar naar toe.

Ter plaatse kregen zij informatie dat vermoedelijk drie inbrekers de woning waren ontvlucht en via het ijs richting de Rietlaan waren gegaan. Diverse politiemensen zetten de omgeving af en een politieman kwam met zijn surveillancehond zoeken naar de inbrekers. De inbrekers werden niet meer aangetroffen. Wel trof de surveillancehond in een nabijgelegen straat een gestolen voorwerp aan.

De politie zet het onderzoek naar deze inbraak en de inbrekers voort.

Man aangehouden voor dronkenschap

OUDEWATER Een 18-jarige man uit Oudewater is aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap.

Politiemensen kregen zondag 20 december omstreeks 04.25 uur een melding van een opstootje op De Markt. Ter plaatse bleek dat daar de 18-jarige man was betrokken, die kort daarvoor nog door de politiemensen was gewaarschuwd zich rustig te gedragen. De man werd meegenomen naar het bureau en kreeg daar een proces-verbaal uitgereikt.

Alcomobilist aangehouden; rijbewijs ingevorderd

MIJDRECHT Een 22-jarige automobilist is betrapt op het rijden onder invloed. Hij had 855 ug/l alcohol in zijn lichaam; reden om ook zijn rijbewijs in te vorderen.

Politiemensen zagen hem op zondag 20 december omstreeks 02.15 uur in zijn auto over de Constructieweg rijden waarbij zijn hoge snelheid opviel. Bij het aanspreken, bleek duidelijk sprake van alcoholgebruik. Na de blaastest op straat moest hij mee naar het bureau voor de ademanalyse. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bestuurder scooter aangehouden

BREUKELEN Een 39-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van poging doodslag/zware mishandeling.

De Maarssenaar botste op vrijdag 18 december omstreeks 17.30 uur op de Straatweg kennelijk met opzet frontaal tegen de scooter van een 20-jarige man uit Baambrugge. Hierna begon de Maarssenaar een vechtpartij met de man uit Baambrugge. Van het incident was bij toeval een politieman getuige. Die kwam direct in actie en hield de Maarssenaar aan. De man uit Baambrugge deed aangifte tegen de Maarssenaar.

Het rijbewijs van de Maarssenaar is ingevorderd en de zaak wordt nader onderzocht.