Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.45 uur

Utrecht, 20-12-2009

Man aangehouden voor autokraak

UTRECHT Een 21-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.

Getuigen betrapten de man op zaterdag 19 december omstreeks 23.10 uur op de Aziëlaan en droegen hem over aan de ter plaatse gekomen politiemensen. In zijn bezit werden diverse audioapparatuur uit autos aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak. De man is ingesloten.

Aangehouden voor mishandeling/bedreiging

UTRECHT Twee mannen van 18 en een 17-jarige jongen, allen afkomstig uit Utrecht, zijn aangehouden op verdenking van mishandeling/bedreiging van een chauffeur van het openbaar vervoer.

Na het incident, dat vrijdag 18 december omstreeks 22.50 uur plaatsvond op het Westplein, waren de drie weggelopen in de richting van de Damstraat. Politiemensen die de zaak onderzochten, zagen drie personen die aan het signalement voldeden, een horecagelegenheid binnenstappen op de Damstraat. Diverse politiemensen gingen de zaak binnen en hielden daar de drie aan.

Zij werden meegenomen naar het bureau en proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal/heling scooter

UTRECHT Een 18-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een scooter.

Politiemensen zagen hem op vrijdag 18 december omstreeks 20.15 uur over het Goylaan rijden zonder helm op en ook zat er geen gele plaat op de scooter. Toen de politiemensen hem wilden controleren, ging hij er vandoor en reed naar de achterzijde van flatwoningen aan de Hooft Graaflandstraat.

Daar probeerde de Utrechter de scooter in een berging te doen, maar toen hij de politiemensen zag, liet hij de scooter uit zijn handen vallen en vluchtte het portiek in. Uit onderzoek bleek dat de scooter recent in Utrecht was gestolen. De man kon korte tijd later alsnog in de flat worden aangehouden.

De man zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor. De gestolen scooter is in beslag genomen.