Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Wageninger aangehouden na binnendringen woning

Publicatiedatum: 20-12-2009 12:50:41

ARNHEM - In de vroege ochtenduren van zaterdag 19 december heeft de politie in een woning in de Arnhemse wijk Elderveld een 47-jarige Wageninger aangehouden. De man was een woning binnengedrongen. De bewoners werden even voor zeven uur uit hun slaap gewekt doordat er werd aangebeld. Ook stond er een onbekende man voor de deur te schreeuwen. Toen er vervolgens aan de achterzijde een ruit vernield werd waarschuwden de bewoners de politie. In de tussentijd zag de man kans de woning binnen te komen. Bij de komst van de agenten werd hij aangehouden. De man maakte een verwarde indruk en verklaarde op de vlucht te zijn naar aanleiding van een conflict. (075124)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---

Vermiste vrouw aangetroffen

Publicatiedatum: 20-12-2009 12:49:40

VELP - Op de Zutphensestraatweg in Velp heeft de politie in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december een 38-jarige vrouw uit Nijmegen aangetroffen. De vrouw bleek eerder als vermist te zijn opgegeven. Agenten stelden een onderzoek in nadat er die nacht rond kwart over een gemeld was dat er een vrouw schaars gekleed en op pantoffels over straat zou lopen. Daarbij troffen ze de Nijmeegse aan. De vrouw was bevangen door de kou en maakte een verwarde indruk. Pas later bleek het om de vermiste Nijmeegse te gaan. De vrouw is teruggebracht naar waar ze thuishoort en maakte het naar omstandigheden goed.
(075101)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---

Winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 20-12-2009 12:48:22

Winkeldiefstallen
ARNHEM - In Arnhem zijn afgelopen vrijdag 18 zaterdag zes personen aangehouden in verband met winkeldiefstallen.
Beveiligers van een warenhuis aan het Velperplein grepen vrijdag een 42-jarige Arnhemmer in de kraag omdat hij er vandoor wilde gaan met enkele scheerapparaten met een totale waarde van bijna 300 euro. De man bleek bovendien nog een winkelverbod te hebben voor het warenhuis. Voor beide zaken kreeg de Arnhemmer een proces-verbaal. Bovendien kreeg hij een schadevergoedingsmaatregel uitgereikt. Een 32-jarige Tielenaar liep vrijdag tegen de lamp bij een supermarkt aan de Kronenburgpassage. De man bekende een tube tandpasta ter waarde van ongeveer 3 euro te hebben gestolen.
In hetzelfde winkelcentrum werd die vrijdag een 29-jarige Arnhemmer betrapt op winkeldiefstal. De man was aan de haal gegaan met drogisterijartikelen ter waarde van 9 euro. De man beweerde dat `de spullen waren blijven plakken en zo in zijn tas terecht waren gekomen'.
Op de Johan de Wittlaan werd vrijdag een 39-jarige Arnhemse aangehouden nadat ze enkele pakjes sigaretten zou hebben gestolen. De Arnhemse bekende en kreeg naast een schadevergoedingsmaatregel a 151 euro een boete van 150 euro opgelegd.
Een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdag opgepakt bij een kledingzaak aan de Ketelstraat. Ze bekende met een speciaal geprepareerde tas om het winkeldiefstalalarm te omzeilen zes paar schoenen te hebben gestolen.
Op het Brouwersplein werd vrijdag een 31-jarige man uit Zevenaar aangehouden. Hij zou volgens beveiligers een stereoapparaat ter waarde van bijna 100 euro hebben gestolen. Toen hij door de beveiligers werd aangehouden om aan de politie over te dragen ontstond een schermutseling, waarbij de buit beschadigd werd. (074889 / 074907/ 074968 / 074842/ 074880)

Winkeldieven in Arnhem betalen, naast een eventuele boete of andere strafmaatregel, een schadevergoeding voor de overlast die zij winkeliers bezorgen. Het Regionaal Platform Criminaliteitsheersing (RPC) Gelderland-Midden is sinds 1 juni met het project `Winkeldief dubbel gepakt' gestart.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---