Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 20-12-2009

Drie aanhoudingen voor drugsbezit bij jongerencentrum

OOSTERHOUT: Bij een jongerencentrum aan de Sperwerstraat zijn
zaterdagavond tijdens een feest met D's omstreeks 23.00 uur door de beveiliging drie bezoekers betrapt op drugsbezit. Zij zijn door de portiers overgedragen aan de politie.

Bij een 19-jarig meisje werd een flesje Flugel met daarin GHB
aangetroffen. Haar 18-jarige vriend uit Dongen verklaarde dat dit spul van hem was. Hij had het aan haar gegeven omdat hij verwachtte dat dit bij haar niet aangetroffen zou worden. Bij hem werd overigens ook nog een buisje aangetroffen waarin GHB had gezeten. Ook een 18-jarige Oosterhouter werd door de beveiligers aangehouden. Bij hem werd tijdens de toegangscontrole een klein pakje met cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Tegen het drietal wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Man laat diesel in rioolputje stromen

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagmiddag na een melding van een tankstationexploitant op het Innovatiepark daar een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangetroffen die door hem verkeerd getankte 27 liter diesel (i.p.v. benzine) liet weglopen in een rioolputje. Hij kreeg voor deze milieuovertreding een boete van 300 euro. Dit bedrag is door zijn moeder, die hem vergezelde, voldaan. Zij betaalde ook nog twee boetes die in het opsporingsregister voor haar zoon openstonden van 86 en 490 euro. De milieuverontreiniging is gemeld bij de brandweer / gemeente en bij de Milieudienst die verdere actie zouden ondernemen.

Auto's in brand in Oosterhout

OOSTERHOUT: Vannacht werd omstreeks 04.40 uur een autobrand gemeld aan de Henry Dunantstraat. Door deze brand zijn ook nog drie andere auto's die achter dit voertuig geparkeerd stonden in brand geraakt. De brandweer Oosterhout kwam ter plaatse. De eerste tankautospuitwagen kreeg ter plaatse een technisch probleem waarna de bevelvoerder opschaalde voor assistentie en er snel twee andere tankautospuitwagens ter plaatse kwamen. De oorzaak van de brand is niet duidelijk maar kan in elk geval technisch niet meer vastgesteld worden.

Drie arrestaties na vernielingen aan en diefstal uit auto

KAATSHEUVEL: Drie mannen uit Kaatsheuvel (19,19 en 20 jaar) zijn vannacht omstreeks 05.00 uur op de Eftelingstraat aangehouden nadat in de auto waarin zijn reden vijf cd's waren aangetroffen die van diefstal afkomstig waren. De cd's waren uit een auto gestolen die na een eenzijdig ongeval rond 23.30 uur op de Midden Brabantweg in de sloot was geraakt. De auto werd door de eigenaar achtergelaten. In de uren die daarop volgden werd de auto rondom vernield. De verdachten ontkennen betrokken te zijn geweest bij de vernielingen.

Van de achtergelaten auto werden alle ruiten ingeslagen. Ook werden spullen uit de auto gehaald en rondom het voertuig gegooid. Agenten zagen toen ze ter hoogte van het tankstation Gulf reden een auto met gedoofde verlichting de Horst oprijden. Ze besloten de auto te volgen en gaven de bestuurder een stopteken. De inzittenden gaven toe bij de onbeheerde auto te zijn geweest. Ze waren er gestopt om te kijken of er nog iemand inzat. Ze werden aangehouden op de verdenking van vernieling. In hun auto werden vervolgens enkele Nederlandstalige cd's, onder andere Frans Bauer aangetroffen die uit die achtergelaten auto afkomstig waren. Een van hen heeft toegegeven dat hij die cd's had meegenomen, volgen hem lagen die echter op de grond. Het trio ontkent verantwoordelijk te zijn voor de vernielingen aan de auto.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-12-2009 12:46 | © Regio Midden en West Brabant |