Politie Groningen

Zondag 20 december 2009

Provincie Groningen, 20-12-2009

Groningen: voetbalwedstrijd afgelast

De KNVB heeft besloten de voetbalwedstrijd FC Groningen SC Heerenveen op zondagmiddag 20 december 2009 in stadion Euroborg af te lasten.

Groningen: jonge vrouw beroofd

Een 20-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagnacht rond 06:00 uur beroofd op de Nieuwe Boteringestraat in de stad. Het slachtoffer werd ter hoogte van de kringloopwinkel door een nog onbekende man aangesproken. Onder bedreiging moest de 20-jarige haar geld afstaan. Tevens nam de dader haar mobiele telefoon mee. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Groningen: taxichauffeur mishandeld

Een 26-jarige taxichauffeur uit Tynaarlo is zaterdagnacht gewond geraakt in de Hazelaarstraat in Groningen. De man pikte passagiers op voor een rit. Toen vijf mannen in de taxi wilde stappen liet de chauffeur weten dat hij maar vier mensen mocht vervoeren. Tijdens een daaropvolgende onenigheid werd de 26-jarige door nog onbekenden uit de groep van vijf getrapt en geslagen. Met een bierfles werd een autoruit van de taxi ingegooid. De taxichauffeur wist hardlopen te ontkomen, maar moest zijn taxi onbeheerd achterlaten. Die werd later iets verderop in de straat terug gevonden. Daarbij was de auto door een nog onbekende tegen een geparkeerde auto gereden. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer liep een hoofdwond op.

Groningen: taxichauffeur beroofd

Een 25-jarige taxichauffeur uit Groningen is zaterdagnacht rond 03:30 uur beroofd van zijn geld. De bestuurder bracht twee nog onbekende mannen naar Vinkhuizen. In de Koperstraat werd de chauffeur gevraagd te stoppen. Hij werd daarop hardhandig beet gepakt en moest onder dwang zijn portemonnee afgeven. De twee daders gingen er hardlopen vandoor. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld

Een 39-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De agenten spraken in de woning met de vrouw. Zij vertelde even daarvoor door haar man in het gezicht geslagen te zijn. Ook zou eerder in de relatie geweld zijn voorgekomen. De man zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.

Groningen: fietser aangehouden

Een 36-jarige man zonder vast woonadres is zaterdagavond door fietsende agenten in de Hoekstraat aangehouden. De fietser reed op een mooie blauwe mountainbike. Omdat de man een bekende van de politie is, vroegen de agenten hoe hij aan deze fiets kwam. De 36-jarige vertelde dat hij de fiets zojuist gevonden had. De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De herkomst van de fiets wordt nog onderzocht.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs aangehouden

Een 19-jarige man uit Oude Pekela is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de Emmastraat in Winschoten. De automobilist had te diep in het glaasje gekeken (0,4 promille/beginnende bestuurder) en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De auto bleek niet verzekerd en was niet APK gekeurd. De man deed afstand van zijn auto. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: pompbediende overvallen

Een 50-jarige medewerkerster van het pompstation aan de Van Stolbergweg is zaterdagavond even na 20:00 uur overvallen. Een nog onbekende man kwam het tankstation binnenlopen en bedreigde de vrouw met een mes. Hij eiste geld. Met de buit verliet de dader het tankstation. Hij rende weg in de richting van het centrum van Veendam. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Veendam: gezochte man aangehouden

Een 25-jarige man uit Veendam is zaterdagnacht door de politie op de Korte Leegte aangehouden. Surveillerende agenten zagen de inwoner van Veendam op straat lopen en wisten dat de man nog een celstaf van 30 dagen moest uitzitten. Na een korte achtervolging met de auto en te voet kon de man in het centrum van Veendam in de kraag worden gevat. De 25-jarige vertelde de agenten bij zijn arrestatie dat hij van plan was zich na de jaarwisseling te melden.

Zuidhorn: mannen aangehouden voor mishandeling

Een 25-jarige man uit Noorhorn is samen met een 22-jarige kompaan uit Oldehove door de politie aangehouden voor mishandeling. De agenten spraken bij een horecagelegenheid aan De Gast in Zuidhorn met de portier. Hij wees de dienders op een gewonde 18-jarige jongen uit Munnekezijl. Volgens getuigen was de jongen buiten meerdere keren geschopt en geslagen door een groep mannen. Op basis van een eerste onderzoek werd het tweetal aangehouden. Mogelijk is een derde man betrokken bij de mishandeling. De politie stelt een onderzoek in. Het slachtoffer is met verwondingen in onder meer het gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Winschoten: man aangehouden voor belediging

Een 29-jarige man uit Oude Pekela is zaterdagnacht door de politie op het Marktplein aangehouden voor belediging. De man stak naar surveillerende agenten zijn middelvinger op. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: man gewond naar ziekenhuis

De politie heeft zaterdagnacht in een woning aan de Gelderselaan een gewonde 23-jarige man uit Stadskanaal aangetroffen. De man had verwondingen in de hals en het bovenlichaam. Aan het letsel ging een ruzie met een 32-jarige vrouw uit Stadskanaal vooraf. De politie onderzoek hoe de man het letsel opgelopen heeft. Het slachtoffer ligt in het ziekenhuis.

Ter Apel: alcomobilist na aanrijding aangehouden

Een 55-jarige man uit Ter Apel is zaterdagnacht door de politie in zijn woning aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Daarbij werd een 24-jarige man uit ter Apel als voetganger door de automobilist aangereden op de Heemker Akkerstraat. De verdachte bleef even staan en reed toen door. Vrienden van het slachtoffer waren getuige van het ongeval en noteerden het kenteken van de auto. De bestuurder bleek behoorlijk diep in het glaasje gekeken te hebben. Op het politiebureau blies hij ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. De 24-jarige is met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: vrouw aangehouden na belediging

Een 21-jarige vrouw uit Nieuwe Pekela is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor het niet tonen van een id-bewijs. De agenten spraken de vrouw en een man aan omdat zij op straat met een geopend blikje/flesje bier liepen. De vrouw beledigde de agenten. Toen zij geen id-kaart kon tonen werd zij aangehouden. De verdachte verzette zich hevig tegen de arrestatie. Zij probeerde daarbij de agenten te schoppen. Tegen de 21-jarige is proces-verbaal opgemaakt.