Politie Gelderland-Midden

Parketpolitie int achterstallige boetes bij actie
Publicatiedatum: 20-12-2009 14:47:18

ARNHEM - De parketpolitie heeft zaterdag 19 december op grote schaal openstaande boetes geïnd in Arnhem-Noord. Daarbij werd voor een bedrag van 3.500 euro aan achterstallige boetes geïncasseerd en werden elf personen aangehouden.

Agenten van de parketpolitie bezochten zo'n vijftig adressen van bewoners die na het overschrijden van de termijnen kennelijk niet van plan waren hun boetes te betalen of die nog een gevangenisstraf moesten uitzitten.

Weigeren
Elf personen werden aangehouden omdat zij nog een gevangenisstraf hadden openstaan, een totaal van 266 dagen. Een aantal personen werd aangehouden omdat zij de boetes ook na een bezoek van de politie weigerden te betalen. Bij aankomst op het Paleis van Justitie betaalden enkele alsnog en konden ze weer vertrekken. Acht koppels agenten gingen op pad, vanaf 06:00 `s morgens uur tot 15:00 `s middags.

Op een adres werd ook de vrouw van een man die een vonnis had openstaan aangehouden i.v.m. belediging en verzet. Zij werd later op de dag na verhoor weer in vrijheid gesteld (zie persbericht elders op deze pagina).

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---