Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 19 december en zondag 20 december 2009

Naam Chantal Westerhoff: 053-4555588

Tasjesroof

Enschede

Een onbekende man stal de handtas van een vrouw.

Op zaterdag 19 december 2009 omstreeks 22.42 uur fietste een 28-jarige vrouw uit Enschede over de Hengelosestraat in Enschede. Ze fietste in de richting van de Universiteit Twente. Toen zij ter hoogte van het Abraham Lederboerpark fietste werd zij plotseling van achteren vastgepakt door en man op een fiets. De vrouw en de man die vielen van de fiets. Hierop begon de vrouw te schreeuwen. De man pakte haar handtas en fietste hard weg de Toekomststraat in. Het signalement van de man:

- buitenlands type

- ongeveer 1.70 m lang

- smal postuur

- onverzorgd uiterlijk

- donkerkleurige jas met capuchon
- voor zijn mond had de man een zwarte sjaal
- herenfiets donkere kleur De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie. Telefoonnummer 0900-8844 of anoniem 0800-70000. (2009064374)

Trouwe inbreker?

Tubbergen

Bewoners troffen op zolder in hun schuur een slaapplaats aan.

Op zaterdag 19 december 2009 omstreeks 20.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van bewoners van de L. von Bonninghausenstraat in Tubbergen. Zij hadden ontdekt dat er iemand in hun woning was geweest. Tevens troffen zij op zolder in één van de aangebouwde schuren bij hun woning een 'slaapplaats' aan. Daar werd een verwarmingslamp aangetroffen die bij een vorig 'bezoek' was weggenomen. De onbekende insluiper had gebruik gemaakt van diverse faciliteiten die aanwezig waren. Tevens had hij zich tegoed gedaan aan etenswaren die in de koelkast lagen. Er werd niemand aangetroffen. De, met geweld opengemaakte, deuren worden allemaal gedicht. De bewoners gaan aangifte doen na inventarisatie van de schade. De eigenaar veronderstelde dat er wellicht al weken iemand illegaal bij hen op zolder woonde. De politieagenten hebben gezocht in de omgeving maar niemand aangetroffen. (20090644468)

Rijden onder invloed

Enschede

Het rijbewijs van de 21-jarge bestuurster werd ingevorderd.

Op zondag 20 december 2009 omstreeks 1.45 uur zagen surveillerende politieagenten over de Esmarkelaan een personenauto rijden. Het viel hen op dat de auto over de weg slingerde. Toen ze de auto volgden zagen ze dat de automobiliste de bocht ook niet goed nam. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Enschede, werd gecontroleerd. Ze verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau bleek dat zij onder invloed verkeerde van 1 promille. Omdat de vrouw een beginnend bestuurder is werd haar rijbewijs ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009064393)

'Winterbob'- controle

Oldenzaal, Enschede

Met de feestdagen in het vooruitzicht is de 'Winter-BOB-campagne' weer van start gegaan De politie wil goed gedrag belonen. Daarom ontving de echte BOB tijdens de controle een BOB-slee of een BOB-dienblad.

Er werd op zaterdag 19 december en zondag 20 december 2009 gecontroleerd tussen 23.00 uur en 4.30 uur bij de rotonde aan de Spoorstraat, Enschedesestraat in Oldenzaal en aan de Haaksbergerstraat te Enschede.

In Oldenzaal werden 163 personen gecontroleerd. Geen van deze bestuurders overschreed de toegestane limiet. Aan de Haaksbergerstraat verkeerde van de 46 gecontroleerde bestuurders één persoon onder invloed van 1 promille alcohol. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie Twente is tevreden over het resultaat van de controle.

Belediging en ambtsbelemmering

Almelo

Tijdens bemiddeling van een conflict werden de agenten beledigd.

Op zondag 20 december 2009 omstreeks 2.40 uur zagen surveillerende agenten dat een drietal jongens ruzie met elkaar hadden op het Waagplein in Almelo. Er werd gescholden en geduwd. De agenten namen polshoogte. De jongens waren hier niet van gediend. Één van hen, een 19-jarige jongen uit Almelo, schold een politieman meerdere keren uit. Hierop werd de jongen aangehouden. Een andere 20-jarige man probeerde meerde malen deze aanhouding te frustreren. Ook hij werd, na een paar waarschuwingen, aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009064398)

Dronken bestuurder verlaat plaats ongeval

Hengelo

De vriendin van de man wilde de politie eerst doen geloven dat zij de auto had bestuurd.

Op vrijdag 18 december 2009 omstreeks 20.06 uur kwam er een melding binnen dat er een auto in de sloot aan de Beethovenlaan/Mozartlaan te Hengelo lag. De bestuurder van de personenauto wilde geen politie bij dit ongeval en is weggelopen in de richting van het centrum. De politieagenten troffen de betreffende auto half op het trottoir en half op de rijbaan aan. Een getuige vertelde aan de politie dat hij even daarvoor was ingehaald door de mannelijke bestuurder van de auto.

De politieagenten werden bij de auto aangesproken door een vrouw die vertelde dat zij de auto had bestuurd. Uiteindelijk belde de vrouw haar man. Hij werd herkend door de getuige als zijnde de bestuurder van de auto. De man, 34 jaar uit Hengelo, verkeerde onder invloed van alcohol en werd aangehouden. De uitslag van de blaastest was 1,4 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake alcohol en het verlaten van plaats ongeval. De auto is door het sleepbedrijf weggesleept. (2009064107)

Dronken bestuurder verlaat plaats ongeval

Enschede

Politieagenten vonden dronken bestuurder onder zijn bed.

Op zaterdag 19 december 2009 omstreeks 3.10 uur kwam er bij de politie Twente een melding binnen van een aanrijding aan de Jupiterstraat in Enschede. Daar had een automobilist een verkeersbord en een boom over het hoofd gezien. Een getuige vertelde de politie dat de bestuurder was weggelopen. De politieagenten zijn op zoek gegaan naar de eigenaar van de auto. De auto stond op naam van een 43-jarige Enschedeër. De man deed echter niet open toen de politieagenten voor zijn woning stonden. Hierop hebben de politieagenten de deur geforceerd en troffen de eigenaar, en bestuurder, onder zijn bed aan. Hij werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval en voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij 1,7 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009064188)

Joyriding met een tractor

Almelo

Tijdens de onbevoegde rit vielen enkele goederen van de aanhangwagen. Deze raakten beschadigd. De joyrider verkeerde onder invloed van alcohol.

Op zaterdag 19 december 2009 omstreeks 5.14 uur kwam er een melding dat een persoon joyriding pleegde met een tractor op het Centrumplein in Almelo. Deze tractor werd gebruikt voor het opbouwen van de markt. De rechtmatige bestuurder is de joyrider te voet gevolgd en hield hem staande op het Schouwburgplein.Tijdens de rit vielen enkele goederen van de aanhangwagen die beschadigd raakten. De man, een 30 jarige Almeloër, werd door de politie aangehouden voor Joyriding en vernieling. Omdat de man onder invloed van alcohol verkeerde moest hij op het politiebureau een blaastest afleggen. Daar bleek dat er 1,5 promille in zijn bloed zat. De man is om 10.30 uur na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009064204)

Poging doodslag

Borne

Zoon slaat vader met hamer en vlucht.

Op vrijdag 18 december 2009 omstreeks 15.10 uur kwam er een melding binnen van een ruzie waarbij een zoon zijn vader met een hamer op zijn hoofd had geslagen. De gewaarschuwde ambulancebroeders ontfermden zich over het slachtoffer. De verdachte zoon, 29 jaar uit Hengelo, was gevlucht. De vader is overgebracht naar het ziekenhuis waar. De zoon werd om 19.15 uur in een woning in Borne buiten heterdaad aangehouden door de politie. Hij is opgesloten voor nader onderzoek. (2009064066)

Inbraak kledingzaak

Losser

Politie verzoekt getuigen zich te melden

Bij een kledingzaak aan de Brink in Losser werd op zaterdag 19 december tussen 4.00 uur en 4.13 uur ingebroken. Aan de achterzijde van het pand heeft de dader de winkelruit vernield en zich toegang verschaft. Er is geld uit de kassa weggenomen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie. Telefoon: 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. (2009064201)

Eenzijdig ongeval met bedrijfsbus

Enschede

Bestuurder zat bekneld en bedrijfsbus is total loss.

Op zondag 20 december 2009 omstreeks 9.23 uur deed een getuige melding van een eenzijdig ongeval van een bedrijfsbus aan de Weerseloseweg in Enschede. De bestuurder, een 23-jarige man uit Enschede, was even buiten kennis geraakt. De ambulancebroeders waarschuwden een traumahelikopter. De brandweer heeft de bestuurder, die met zijn benen beknelt zat in de bus, bevrijd. Ze moesten hiervoor de gehele lading uit de bus pakken. De bestuurder is met ernstig beenletsel per ambulance overgebracht naar het MST in Enschede. De verkeersongevallen analisten van de politie Twente stelden een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De bedrijfsbus kwam uit de richting van Enschede en reed in de richting van Hengelo. Waarschijnlijk ten gevolge van gladheid is de bestuurder in de bocht rechtdoor gereden. Hierdoor is hij frontaal tegen een boom aangegleden. De bus is afgesleept en total loss. De wegbeheerder heeft het wegdek schoongemaakt. (2009064477)

Eenzijdig aanrijding tegen betonnen geluidsscherm

Enter

Passagier werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis

Een 30-jarige automobilist uit Almelo reed op zondag 20 december 2009 om 10.54 uur over de A1 ter hoogte van Enter. De bestuurder raakte, waarschijnlijk door het besneeuwde wegdek, in de slip. De auto kwam met de rechterzijde tegen een betonnen geluidsscherm. De passagier van de auto, een 26-jarige man uit Tubbergen, raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De auto werd afgesleept door een sleepbedrijf. (2009064504)

---- --