KNHS

Lotje Schoots neemt in stijl afscheid
20 december 2009
Lotje Schoots - Torricelli

FRANKFURT (KNHS) - Met drie zeges in drie internationale dressuurwedstrijden voor Young Riders in het Duitse Frankfurt heeft Lotje Schoots (Abcoude) is stijl afscheid genomen van de leeftijdscategorie Young Riders. "Ik heb er van gedroomd om met Torricelli alle drie wedstrijden te gaan winnen, om zo mijn afscheid extra luister bij te zetten. Dan is het fantastisch om te merken dan die droom werkelijkheid wordt", aldus een dolgelukkige Schoots.

Lotje heeft er van gedroomd, maar weet ook - door ervaring wijs geworden - dat er van alles mis kan gaan. "We hebben ons ongelooflijk goed voorbereid op deze wedstrijden en in de ring klopte het honderd procent. Alles ging goed en alles lukte. Torricelli en ik hebben nergens een steekje laten vallen en konden voluit voor de winst rijden. Mijn paard bleef zeer goed te controleren, en wist toch het sprankelende te tonen alsof het als vanzelf ging. Dat lukt alleen als in de piste alles voor de volledige honderd procent lukt", aldus Schoots.
Diederik van Silfhout (Lunteren) kwam in Frankfurt aan de start met Davidoff. Ook voor deze combinatie betekende deze wedstrijd het afscheid van de leeftijdscategorie Young Riders. "In de eerste wedstrijd was Davidoff zeer gespannen en leek hij haast iets angstig. We kwamen toen niet verder dan een vijfde plek. In de tweede wedstrijd had ik mijn paard er heel goed voor staan en reden we naar mijn gevoel een hele goede rit, waarvoor we niet de punten kregen die we eigenlijk verdiend hadden. Net alsof de juryleden de proef van de dag tevoren nog in hun hoofd hadden. Ook op zondag hebben we ten opzichtte van de tweede dag duidelijk progressie geboekt. Davidoff stond perfect aan de hulpen en in de drafreprises moeten we veel indruk hebben gemaakt, net als in de perfecte series. Nergens een foutje, maar dan toch niet hoger eindigen dan vierde. Jammer. Maar aan de andere kant was deze wedstrijd voor mij een perfecte afsluiting van mijn Young Riders carrière!", aldus Van Silfhout.

Zowel Lotje als Diederik gaan de overstap maken naar de senioren, maar geen van beide durfde zich na de Kür in Frankfurt uit te spreken wanneer ze op Grand Prix niveau te bewonderen zijn. "We werken er alle twee hard aan, maar ik denk dat we beide wachten tot het buitenseizoen, om dan verrassend sterk voor de dag te komen", aldus Lotje Schoots.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag FEI World Cup dressage final for Young Riders 2009, Kür:


1) Lotje Schoots (Abcoude) - Torricelli (Florestan x Pion) - 77.150%
2) Kirsten Sieber (Dui) - Charly WRT - 75.200%
3) Mafalda Galiza Mendes (Por) - D'Artagnan - 72.850%
4) Diederik van Silfhout (Lunteren) - Davidoff - 72.500%

Dressuur Young Riders vrijdag:


1) Lotje Schoots - Torricelli - 71.263%

2) Mafalda Galiza Mendes (Por) - D'Argagnan - 71.158%
3) Kirsten Sieber (Dui) - Charly WRT - 71.000%
5) Diederik van Silfhout - Davidoff - 67.947%

Dressuur Young Riders donderdag:


1) Lotje Schoots - Torricelli - 70.842%

2) Kirsten Sieber - Charly WRT - 70.368%

3) Mafalda Galiza Mendes - D'Artagnan - 69.895% 5) Diederik van Silfhout - Davidoff - 66.579%

Foto Lotje Schoots met Torricelli door: www.melissen.net