Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Agent in vrije tijd `vangt' drankrijder

Publicatiedatum: 20-12-2009 16:25:23

DUIVEN - Een agent in vrije tijd heeft zaterdagmiddag 19 december in Duiven een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De agent zag de automobilist, een 49-jarige Duivenaar, rond half vier op de Noordsingel rijden waarbij opviel dat de man hevig slingerde. Daarbij reed hij rakelings langs verkeerslichten en lantaarnpalen. Bij de Vergertlaan botste de Duivenaar tegen een verkeersheuvel waarna hij weer slingerend verder reed. Toen de Duivenaar bij zijn woning stopte hield de agent de man aan en droeg hem over aan zijn dienstdoende collega's. Bij nader onderzoek bleek de Duivenaar met een promillage van ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur te hebben gezeten. De man moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.
(075269)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---

Bemmelnaar onder invloed raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 20-12-2009 16:24:20

BEMMEL - De politie in Bemmel heeft de politie zaterdag 19 december het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige inwoner van die plaats in verband met het rijden onder invloed. Een agent in vrije tijd trof de Bemmelnaar in een winkel waarbij opviel dat de man kennelijk onder invloed van alcohol was. Toen de man even later in zijn auto stapte waarschuwde hij zijn dienstdoende collega's. Eenmaal thuis werd de Bemmelnaar aangehouden. Bij ademonderzoek bleek de man een alcoholpromillage te hebben van bijna drie maal de toegestane hoeveelheid. De Bemmelnaar kreeg een proces-verbaal en raakte zijn rijbewijs kwijt. Justitie beslist over de teruggave van het document. (075279)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---

Man aangehouden na vernieling en mishandeling

Publicatiedatum: 20-12-2009 16:22:57

ZEVENAAR - In de Zevenaarse wijk Stegeslag heeft de politie vrijdagavond 18 december een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens onder meer vernieling en mishandeling. De man was naar de woning van een 67-jarige Zevenaarder getogen en zou daar enkele ruiten van de woning hebben vernield. Ook zou hij de 67-jarige bewoner hebben mishandeld. De reden hiervan zou zijn dat de 21-jarige vriendin bij de Zevenaarder in huis zou zijn geweest. De man werd door gewaarschuwde agenten nog in de buurt van de woning aangetroffen en is in verzekering gesteld. Het slachtoffer had dusdanige verwondingen opgelopen dat hij zich onder doktersbehandeling moest stellen.
(075038)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3056

---