Ingezonden persbericht


3FM PRESS UPDATE 20.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 428.629 euro

Hevige sneeuwval teistert 3FM Serious Request en de sfeer is beter dan ooit! 3FM Serious Request is twee dagen onderweg. Giel, Gerard en Annemieke beginnen aardig trek te krijgen en de sapjes kunnen op weinig waardering rekenen. Maar de dj's laten zich niet kennen. Met veel steun van het Groningse publiek dat de kou trotseert houden ze de moed er in. Alles voor het goede doel!

Vrijdag 18 december om 19.00 uur sloot Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Maxima officieel de deur van het Glazen Huis in Groningen voor 3FM dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt. Zes dagen lang maken zij tot 24 december 19.00 uur live radio zonder te eten. Het doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de preventie en bestrijding van malaria door het Rode Kruis.

Update:

Zaterdag 20.12

Do bleef een nachtje slapen. De zangeres bleek meer te kunnen dan mooi zingen. Met verve presenteerde zij een nieuwe aflevering van Veiling TV. Ondanks het weeralarm van het KNMI kwam Trijntje Oosterhuis naar het Glazen Huis. Daar zong ze twee nummers van haar nieuwe album 'Never Can Say Goodbye', met liedjes van Michael Jackson. Trijntje maakte ook bekend dat ze het hoogste bod dat binnenkomt op de 3FM Serious Request Veiling voor haar eigen huiskamerconcert zal verdubbelen. Vannacht komt Youp van 't Hek bij de dj's logeren. Maar de cabaretier komt niet alleen slapen. Youp geeft vanavond een voorstelling voor een heel select gezelschap. Alleen bezoekers van de Grote Markt die via 3FM tegen betaling een koptelefoon gescoord hebben, kunnen met Youp mee lachen.

Coen als levende kerstkaart door Nederland

Coen gaat deze dagen als levende kerstkaart door het leven. Ook Coen heeft last van het weer, waardoor een geplande trip naar het hoge noorden afgeblazen moest worden. Om toch zo veel mogelijk geld op te halen, bracht Coen een bezoekje aan Paul de Leeuw tijdens de opnames van Ranking The Stars. BN-ers hebben vast veel te besteden, moet Coen gedacht hebben. Tegen betaling van zo veel mogelijk 3FM Serious Request kerstzegels mochten de bekende Nederlanders live op de radio de groetjes doen.

3FM Serious Request Collectebusje

Het 3FM Serious Request Collectebusje toert door Nederland. Tijdens 3FM Serious Request draait 3FM-dj Paul Rabbering, op locatie, verzoekplaten. Natuurlijk tegen betaling! Gisteren deed het busje de provincie Brabant aan. Vandaag bleef Paul in de buurt van het Glazen Huis. Vanmiddag stond het busje voor het stadion van FC Groningen en vermaakte de supporters van FC Groningen - SC Heerenveen. Vanavond is Paul te vinden op de Ossenmarkt in Groningen tijdens 'Winterstad Groningen'. Morgen rijdt Paul met het collectebusje door naar Schiphol om verzoekplaatjes van reizigers te draaien.

3FM Serious Request Surprise Truck in Enschede

DJ Michiel Veenstra stond vandaag met de Surprise Truck op het Van Heekplein in Enschede. Voor 10 euro per persoon mag het publiek korte tijd doorbrengen in de truck met de mystery guest van vandaag. Gisteren bleek bokser Don Diego Poeder in de truck te zitten. Bezoekers konden met hem een potje boksen op de Wii. Vandaag troffen bezoekers Youri Mulder in de truck aan. Plork en de Aannemers en de band Stereo traden vandaag op. Morgen is de Surprise Truck te vinden in Utrecht (Vredenburg).

Internationaal

In Zwitserland is 4,7 miljoen euro opgehaald met 'Jeder Rappen Zählt'. Gisteren kwamen de dj's na zes dagen het Glazen Huis in Bern uit. In Zweden eindigt de actie Musikhjälpen vanavond. In België is 'Music for Life' in volle gang. Ook daar zitten de drie dj's tot en met kerstavond opgesloten in het Glazen Huis in Gent.

Stop Malaria, Play The Music

Malaria is een verwoestende ziekte en doodt jaarlijks bijna één miljoen mensen, waarvan het overgrote deel kind is en jonger dan 5 jaar. Elke 30 seconden sterft een kind aan malaria. Jaarlijks wordt 247 miljoen maal de diagnose malaria gesteld en dit risico lopen 3.3 miljard mensen in 109 verschillende landen. Complicaties van malaria, zoals ernstige bloedarmoede, zijn verantwoordelijk voor nog eens miljoen dodelijke slachtoffers. Omdat malaria te behandelen is, omdat malaria te voorkomen is, omdat dus veel teveel mensen jaarlijks slachtoffer van deze ziekte worden, is dit de stille ramp waarvoor 3FM in december 2009 met Serious Request actie voert en geld inzamelt samen met het Rode Kruis.

Het Rode Kruis speelt wereldwijd een belangrijke rol in het gevecht tegen deze vernietigende ziekte. Het Rode Kruis distribueert muskietennetten die bescherming bieden en geeft voorlichting. Het Rode Kruis kan als neutrale organisatie hulp verlenen in gebieden die voor andere organisaties niet toegankelijk zijn en zo de meest kwetsbare mensen bereiken. Waar ook ter wereld, het Rode Kruis helpt direct. Geld storten kan direct op giro: 22744 onder vermelding van Serious Request.

3FM Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over de actie.

In 2004 haalde 3FM SERIOUS REQUEST 915.955 euro op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zet 3FM elk jaar een stille ramp succesvol op de kaart. Vanaf 2006 sluit Studio Brussel zich aan bij de actie. In 2008 doet het Zweedse P3/SVT dat. In 2008 brengt de actie in Nederland 5.702.621 euro op voor vluchtelingenhulp.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl