Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T 4 december 2009

Bouw mee aan de Utrechtse Wintercollectie

Het Utrechts Archief verzamelt mooiste winterherinneringen

Op zondag 20 december 2009 kan iedereen - letterlijk - winterse herinneringen ophalen in Het Utrechts Archief. En ook brengen.., want wie op die dag zijn mooiste herinnering aan de Utrechtse Wintercollectie toevoegt, ontvangt daarvoor een toepasselijke en tastbare herinnering terug. Heeft u een prachtig verhaal over een bijzonder winters moment, een veelzeggend beeld, een herinnering gekoesterd in het geheugen? Op Het Utrechts Archief kunt u dit toevoegen aan het collectieve geheugen van de stad en provincie. Van 13.00 - 17.00 uur kunt u uw verhaal of beeld (laten) digitaliseren, zodat het kan worden opgenomen in de collectie. Het origineel blijft dus uw bezit.
Uiteraard zijn die middag ook de diverse interactieve presentaties toegankelijk en kan jong en oud zijn eigen historische (winter) krant maken. Voor wie van mooie plaatjes houdt, worden al vast enkele Utrechtse winterbeelden op de rol gezet.

zondag 20 december 13.00 - 17.00 uur
Het Utrechts Archief | Hamburgerstraat 28 | Utrecht
Toegang gratis
www.hetutrechtsarchief.nl

Vanaf 20 december kan iedereen zijn herinneringen ook digitaal toevoegen via www.hetutrechtsarchief.nl.

Deze speciale Wintercollectie, door en voor Utrechters bijeengebracht, is van 20 december t/m 20 januari 2010 te zien als webexpositie op www.hetutrechtsarchief.nl.
Onder de titel Utrechtse Wintercollectie.

-----------------------