Ingezonden persbericht

Vier vleestrends in 2010 volgens Beef&Steak

Ter Aar, 20 december 2009 - Beef&Steak voorziet een viertal belangrijke trends in vlees voor 2010, die een verandering van consumentengedrag zal inluiden. Jan Faber, medeoprichter, zegt hierover: "De consument staat op het punt zijn gedrag te veranderen en neemt daarmee afscheid van oude gewoonten. Wij baseren deze visie op verkoopcijfers, feedback van klanten en onze eigen interpretatie van signalen uit de samenleving."

De vier trends toegelicht:

1. Doorbraak voor eerlijk, einde van biologisch
In plaats van een definitieve keuze voor biologisch eist de consument in 2010 eerlijkheid en zuiver handelen van iedere fabrikant en winkelier, voor ieder product. Leveranciers zullen verantwoording af moeten leggen. Bijvoorbeeld om te bewijzen dat ambachtelijk ook aan de verwachting van ambachtelijk voldoet, als het op een verpakking staat gedrukt. Keurmerken te over in 2010, de klant staat echter aan het roer en straft 'oneerlijken' met kopersstaking.

2. Het Hollandse varken levert in ten opzichte van smaakvolle varkensrassen
In 2010 voorzien we een groeiende voorkeur voor vlees van onder meer Iberico, Duroc, Livar en Berkshire varkens ten koste van het industrieel verwerkte Nederlandse landvarken, vanwege de betere smaak. We zien overeenkomsten met de plotselinge weerzin tegen de Hollandse tomaat. De geperfectioneerde industriële productie zorgde voor een betaalbaar, prachtig ogend eindproduct. Jarenlang een exportsucces, maar consumenten besloten ineens dat het product te weinig smaak bood en gingen in staking.

3. Carnivoren worden parttime vegetariër
Vleeseters consumeren in 2010 beredeneerd. Ze zullen vaker kiezen voor vegetarische dagen, worden geen overtuigd vegetariër maar maken de overweging: wel of geen vlees vandaag. De status van 'iedere dag vlees op tafel' als luxe en verworvenheid zal verdwijnen en waar de consument tot voor kort zou kiezen voor een superbudget varkenslapje omdat het moet, kiest de klant in 2010 vaker voor een dagje vegetarisch.

4. Opkomst van het culinaire barbecueën
De buitenkeuken is op zijn retour. De trend voor 2010 is het culinaire barbecueën met vlees, vis en groenten. Indirect koken, roken, maar ook koken op niveau.
In en uit in 2010

Uit            In

Biologisch         Eerlijk
Hollandse varken      Iberico varken
Elke dag vlees       Vandaag vegetarisch, morgen weer carnivoor
Buitenkeuken        De culinaire barbecue
TV-kookprogramma's     Internet kookvideo's
Bierworst         Biltong of Beef Jerky

Over Beef&Steak en Vleesbezorgen.nl
Beef&Steak is gespecialiseerd in steaks en ander vlees van onder andere rund, lam, varken, wildzwijn, bizon en hert, en levert ook exoten zoals springbok, krokodil en struisvogel. Producten zijn alleen via internet te bestellen en worden binnen 24 uur bezorgd. Bestellingen worden via postorder geleverd in speciaal ontwikkelde verpakkingen zodat de verse producten en diepvriesproducten minstens 25 uur op temperatuur blijven. Meer informatie via www.vleesbezorgen.nl.