Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Politieposten Naarden en Bussum verhuizen naar de Amersfoortsestraatweg in Naarden

Per 21 december 2009.

Naarden/Bussum, 24-11-2009 o De politie Gooi en Vechtstreek heeft, met instemming van de burgermeesters van Naarden en Bussum, besloten per 21 december 2009 de politieposten van Bussum en Naarden aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden te huisvesten. Dit betekent dat inwoners van Naarden en Bussum vanaf 21 december in Naarden terecht kunnen voor al hun politiezaken. Per die datum worden de locaties aan de Brinklaan in Bussum en de Wilhelminalaan in Naarden gesloten.

Het wijkteam Naarden/Bussum, dat momenteel huist in het districtsbureau te Huizen, verhuist volledig naar het nieuwe politiebureau in Naarden. Aan de Amersfoortsestraatweg staat een volwaardig politiebureau, waar ook de Gemeenschappelijke Meldkamer gehuisvest is.

Meer en sneller blauw op straat

Door de verhuizing worden de aanrijtijden van de directe hulpverlening korter, momenteel vertrekt deze vanuit Huizen. Doordat de standplaats van het wijkteam, bestaande uit vier wijkteamchefs, zeven wijkagenten, een jeugdagent, twee surveillanten, 25 agenten voor de directe noodhulpverlening, en drie politievrijwilligers van Huizen naar Naarden verhuist, zijn er meer agenten in de omgeving en op het politiebureau aanwezig. De agenten raken meer betrokken bij het eigen werkgebied, zijn meer zichtbaar op straat en sneller te benaderen.

Het politiebureau in Naarden is gelegen aan de Amersfoortsestraatweg 12 en is op werkdagen geopend van 09.00 17.00 uur. Bureau Hilversum (Groest 69) is 24 uur per dag geopend, Bureau Huizen (Graaf Wichman 1) is zeven dagen per week tot 23.00 uur geopend.

Heeft u vragen omtrent deze verhuizing, dan kunt u contact opnemen met de politie Gooi en Vechtstreek via 0900 8844.