Gemeente Teylingen

plastic verpakkingsafval op

Teylingen haalt plastic verpakkingsafval op

11 december 2009

Maandag 21 december start de gemeente Teylingen met het ophalen van plastic verpakkingsafval bij huishoudens. Vanaf 2010 moeten alle gemeenten in Nederland plastic verpakkingsafval gescheiden inzamelen. Door het plastic aan huis op te halen maakt de gemeente het scheiden van afval nog makkelijker voor de inwoners.

Aanbieden en ophalen

Vanaf 21 december haalt de firma Eco support, een dochteronderneming van GP Groot uit Alkmaar, het plastic verpakkingsafval één keer per twee weken aan huis op. Dit gebeurt in de even weken. De ophaaldag voor plastic verschilt van de ophaaldag van het overige huisvuil. De wijken en bijbehorende ophaaldagen staan op de ophaalkaart die alle inwoners hebben ontvangen in het informatiepakket.

NEDVANG_PH1_pay-off

Inwoners kunnen hun plastic verpakkingsafval in dichtgebonden plastic vuilniszakken voor 07.30 uur aanbieden op de plek waar normaal de afvalcontainer wordt aangeboden. Om wegwaaien te voorkomen kunnen inwoners hun afvalzakken aan elkaar binden. Bewoners van appartementen kunnen de zak voor het complex aan de openbare weg aanbieden op de dag waarop het plastic verpakkingsafval in hun wijk wordt opgehaald. Uiteraard kunnen inwoners hun plastic verpakkingsafval ook nog steeds brengen naar de milieustraten.

Wat wel en niet?

Veel plastic verpakkingen die nu in de vuilnisbak gegooid worden zijn geschikt om apart in te zamelen. Flessen, shampoo -en wasmiddelflacons, tandpastatubes, zakken, maar ook bakjes van salades, plastic tassen en boterkuipjes. Samengestelde materialen zoals chipszakken en kauwgomstrips mogen niet worden ingeleverd bij het plastic verpakkingsafval, net als piepschuim en verpakkingen die chemicaliënresten bevatten, zoals lijm- en verfverpakkingen.

Recycling plastic verpakkingen

De verzamelde plastic verpakkingen krijgen een tweede bestemming als grondstof voor nieuwe producten, bijvoorbeeld fleecekleding, dashboards, speelgoed, tennisballen en mobiele telefoontjes. Door het scheiden komt minder afval in de verbrandingsovens terecht, wat beter is voor het milieu.

Meer informatie

Op deze site meer info in de rubriek Wonen - Afval - Plastic verpakkingsafval staat welke materialen geschikt zijn om apart in te leveren. Ook staat er een lijst met veelgestelde vragen over plastic verpakkingsafval en de wijkindeling. Inwoners met vragen kunnen ook bellen op 0252 - 783 300.

Nieuwe afvalcontainers