NCRV

Man bijt hond kerstspecials

Bekende Man bijt hond-personages spelen het kerstverhaal

Maandag 21 december t/m vrijdag 25 december 2009

18.50 uur, Nederland 2

In de week voor Kerst zijn er vijf speciale kerstafleveringen van NCRVâs Man bijt hond te zien. De inhoud zal anders zijn dan de kijker normaal gesproken gewend is. Zo is er iedere dag een deel te zien van het kerstverhaal. Boer Frans, bekend van de serie Frans Anders zal het verhaal voordragen. Tussendoor wordt het verhaal uitgebeeld door bekende Man bijt hond-personages zoals De Veerkampjes, Bronja en Thea, Willem Lucht en meneer Biemans van de rubriek De Lift.

Verder is Man bijt hond op zoek gegaan naar de top-5 van meest bijzondere muzikale kerstnummers. In de aanloop naar Kerst worden de populaire kerstnummers weer massaal uit de kast getrokken. Ieder jaar zijn het weer dezelfde kerstklassiekers die volop uit de boxen schallen. Aan grijsgedraaide kerstkrakers als Thank God Itâs Christmas van Queen of All I want for Christmas van Mariah Carey valt dan niet meer te ontkomen. Man bijt hond gaat daarom op zoek naar de meest bijzondere kerstnummers allertijden. De afgelopen weken hebben mensen op www.manbijthond.nl gestemd op hun favoriete bijzondere kerstnummer. De vijf meest bijzondere nummers worden in Man bijt hond gebruikt in de rubriek Met de muziek mee.

Ook de gebruikelijk reportages over kleurrijke mensen ontbreken deze week niet. Zo is bijvoorbeeld op kerstavond een verzamelaar van het nummer Stille nacht te zien. Hij heeft meer dan 3700 versies van deze kerstklassieker die overal ter wereld op kerstavond te horen is. In zijn huis is het lied het hele jaar door te horen.

De typetjes in de rubriek Ons kent ons sluiten iedere aflevering geheel in kerstsfeer af.