CIZ-medewerkers aan de slag in gezondheidscentrum Terwinselen

21/12/2009 09:00

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Op 1 december 2009 zijn in Kerkrade twee indicatiestellers van het CIZ aan de slag gegaan in het gezondheidscentrum Terwinselen, Maarzijde 2. Mariëlle Cosemans en Reinette Weber werken twee dagdelen per week en zijn aanwezig op dinsdagochtend tussen 8.30 uur en 12.30 uur en donderdagmiddag tussen 12.30 en 16.30 uur.

Ter plekke indicatie

Door de aanwezigheid van CIZ-indicatiestellers in het gezondheidscentrum kunnen mensen, direct na het bezoek aan de huisarts of andere zorgaanbieder in het gezondheidscentrum, hulp krijgen bij een aanvraag voor zorg, zoals verzorging of verpleging thuis. De indicatiesteller kan informatie verstrekken en kan vaak ter plekke een indicatiebesluit afgeven. Ook kunnen mensen binnenlopen als zij hulp zoeken bij het invullen van hun aanvraag, of wanneer ze extra informatie willen.

Succesvolle pilots

Het CIZ wil indicatiestelling eenvoudiger, beter en sneller maken. Daarom zijn in 2008 in gezondheidscentra in Didam, Almere, Wassenaar en Maarssenbroek pilots uitgevoerd, waarbij een indicatiesteller van het CIZ in het plaatselijke gezondheidscentrum beschikbaar was. Deze pilots waren zo succesvol, dat de tijdelijke werkplekken van de CIZ-indicatiestellers in de betrokken gezondheidscentra inmiddels zijn omgezet in permanente werkplekken.

24 gezondheidcentra

Dit jaar sluiten 24 gezondheidscentra een overeenkomst af met het CIZ over het gedetacheerd werken van indicatiestellers. Ook gezondheidscentra van grote steden als Rotterdam en Den Haag behoren hiertoe.

Bereikbaarheid:

Het CIZ-loket is telefonisch en voor inloopspreekuren te bereiken op dinsdagochtend en dondermiddag. Het telefoonnummer is 06-12217845. Buiten deze tijden is het CIZ bereikbaar via 088-789 1650 (CIZ Heerlen).





http://www.ciz.nl