Politie Zeeland


---


W-3692-2009 Rijverbod voor man zonder rijbewijs
Zondagavond heeft een 23-jarige Vlissinger een rijverbod gekregen van de Zeeuwse politie.
De man reed rond 20.45 uur in een personenauto over de Elzenlaan in Zoutelande. Hij moest een blaastest ondergaan waaruit bleek dat hij tweeënhalf keer teveel had gedronken. Daarvoor kreeg hij een rijverbod van 7 uur uitgereikt. Ook bleek dat de man geen rijbewijs had. Voor dit feit kan de man een proces-verbaal tegemoet zien.

Z-3693-2009 Auto in sloot
Op de Duivelshoekseweg in Breskens is zondagavond een auto de sloot in gereden.
Getuigen meldden bij Politie Zeeland dat een personenauto de sloot in was gereden. Ter plaatse bleek dat de auto met zijn neus in de sloot lag. De bestuurster, een 40-jarige vrouw uit de gemeente Sluis, was inmiddels door de brandweer uit haar auto gehaald. Door ambulancemedewerkers is de vrouw naar het ziekenhuis overgebracht. Haar auto is weggesleept door een takelbedrijf. Op het eerste gezicht vielen haar verwondingen mee.

O-3694-2009 Auto glijdt in berm
In de nacht van zondag op maandag kwam er een melding binnen bij Politie Zeeland dat er een personenauto met geopende portieren in de berm van de A58 stond.
Toen dienstdoende agenten een kijkje gingen nemen op de A58, ter hoogte van Goes, bleek uit sporen in de sneeuw dat de auto om zijn as was gedraaid en hierna in de berm terecht was gekomen. De bestuurder, een 39-jarige man uit Gilze, verklaarde dat hij had moeten remmen voor een andere weggebruiker en dat hij de auto niet meer onder controle kreeg. De agenten hebben de man laten blazen en toen bleek dat hij gedronken had. De man is meegenomen naar het politiebureau.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de man drieënhalf keer meer had gedronken dan is toegestaan. Hij moest van de agenten zijn rijbewijs inleveren, maar dat rijbewijs was al een paar maanden ongeldig verklaard.

Ook bleek dat de man nog een onbetaalde boete van ruim ¬ 400,- had openstaan. Deze boete kon den nog een onbetaalde boete van ruim E 400,- had openstaan. Deze boete kon de man niet direct betalen en derhalve is hij overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij de komende 6 dagen mag doorbrengen. Tijdens het transport naar Torentijd uitte de verdachte ook nog diverse bedreigingen naar de politieagenten.