Gemeente Rhenen


Begin 2010 meer informatie over ontwikkelingen Obstakelverwijdering Elst

21 december 2009 - In het eerste kwartaal in 2010 zal Rijkswaterstaat bewoners en bedrijven informeren over de ontwikkelingen rondom het rivierverruimingsproject Obstakelverwijdering Elst.

Bij Elst wordt het terrein van de voormalige Machinistenschool en een deel van de steenfabriek afgegraven en verlaagd om meer ruimte voor de rivier te creëren. Tegelijk wordt de kwaliteit van het landschap verbeterd.

Afgelopen zomer zijn belangstellenden geïnformeerd over werkzaamheden die in de uiterwaarden van Elst vanaf 2012 plaatsvinden in het kader van het Ruimte voor de Rivier. Rijkswaterstaat gaf toen aan dat in 2009 nog een nieuwe informatiebijeenkomst zou worden georganiseerd.

Omdat nog onvoldoende informatie beschikbaar was, is besloten belangstellenden in het eerste kwartaal 2010 verder te informeren. Er zal dan meer bekend worden gemaakt over de verschillende varianten die er momenteel zijn om een verlaging van de waterstand bij Elst te realiseren.

De Obstakelverwijdering Elst is een van de 39 maatregelen in het kader van Ruimte voor de Rivier. In dit programma werken regio en rijk samen om Nederland beter te beschermen tegen hoogwater. Daarom krijgt de rivier letterlijk meer ruimte.

Ook wordt tegelijk gewerkt aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit; het rivierengebied wordt er in economisch, ecologische en landschappelijk opzicht beter van. Aanleiding voor het programma zijn de overstromingen die plaatsvonden in 1993 en 1995 en het feit dat ons klimaat verandert.

Meer informatie
Via de RBC wordt bekend gemaakt wanneer de eerstvolgende bijeenkomst plaatsvindt. Wilt u meer weten over Ruimte voor de Rivier en de maatregel bij Elst? Kijk dan op: www.ruimtevoorderivier.nl. Voor meer informatie en vragen kunt u ook bellen met: 0800-8002.