Politie Utrecht

Persberichten district stad Utrecht, 08.50 uur

Utrecht, 21-12-2009

Brandstichting

UTRECHT Zondagavond trof de politie op de Arienslaan twee autos aan waarin geprobeerd was brand te stichten.

Omstreeks 21.55 uur kreeg de politie een melding van een getuige die gezien had dat, vermoedelijk twee verdachten, ruiten van geparkeerde autos hadden vernield. Tevens werd hierbij werd een vloeistof naar binnen gegooid.

Ter plaatse troffen agenten twee autos aan waarvan de ruiten waren vernield. In de autos werd een vloeistof, vermoedelijk benzine, aangetroffen. Beiden autos werden voor onderzoek

meegenomen. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Inbreker aangehouden

UTRECHT - De politie heeft zondagavond een jongen aangehouden omdat hij ingebroken had in een huis aan de Maria van Hongarijedreef.

Een getuige belde rond 19.05 uur via 1-1-2 naar de politie omdat zij zag dat er ingebroken werd bij een huis aan de Maria van Hongarijedreef. De politie ging snel ter plaatse. Onderweg kregen agenten door dat de inbrekers weggelopen waren in de richting van het winkelcentrum Overkapel. Op de Donaudreef zagen agenten één van de verdachten rennen. Een andere politie-eenheid was de inbreker op het spoor gekomen en had de achtervolging ingezet.

Na een korte achtervolging door meerdere politie-eenheden kon de 15-jarige verdachte uit Utrecht op de Cleopatradreef worden aangehouden. Tijdens de aanhouding verzette de jongen zich hevig. Hierdoor moest hij met gepast geweld geboeid worden. Hij werd op het bureau ingesloten voor verder onderzoek en verhoor.

Poging overval

UTRECHT Zondagmiddag vond op een tankstation aan de Albert Schweitzerdreef een poging overval plaats.

Rond 17.35 uur zag een medewerker van een tankstation aan de Albert Schweitzerdreef dat twee mannen met bivakmutsen naar de shop renden. Op dat moment stonden er geen klanten bij het tankstation. De medewerker vertrouwde het niet en sloot net op tijd de deuren van de shop. De twee overvallers, mogelijk met vuurwapens, bonkten nog wel op de deur maar kozen eieren voor hun geld en renden weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.