Gemeente Maassluis

Gemeente zet zich in voor terugdringen jeugdwerkloosheid

Wat gaat de gemeente Maassluis in 2010 doen om de jeugdwerkloosheid te bestrijden? Dit is beschreven in het Actieplan Bestrijding Jeugdwerkloosheid 2010 dat onlangs door het college van B&W is vastgesteld. De belangrijkste projecten zijn Power Play (het aanpakken van probleemjongeren) en de "in- en opstapbanen" voor jongeren. Hierbij worden jongeren via Dukdalf aan een gesubsidieerde baan geholpen, om werkervaring op te doen. Ook wordt het project Begeleid Wonen voorgezet, een combinatie van geschikte woonruimte en een ondersteuningstraject voor jongeren. Als dat nodig is, worden kinderopvangplaatsen ingekocht, zodat ook alleenstaande ouders kunnen deelnemen aan een traject.

Bij het terugdringen van jeugdwerkloosheid staan twee dingen centraal: het terugdringen van vroegtijdig schoolverlaten en het versterken van de arbeidskansen van jongeren na hun opleiding. Wethouder Pieter Kromdijk: "Het is erg belangrijk dat jongeren worden gestimuleerd om deel te nemen aan de samenleving. We bieden hen een oplossing op maat, vaak in de vorm van een leerwerktraject. Overigens zijn er naast deze lokale projecten ook regionale initiatieven waar we op aansluiten."

Een voorbeeld hiervan is de Werkcaroussel, een project van de gemeente Vlaardingen, waaraan ook jongeren uit Schiedam en Maassluis kunnen deelnemen. In de Werkcaroussel krijgen jongeren een (werk-)aanbod om de periode te overbruggen waarop reguliere scholing begint of een traject gaat starten.

Verder spelen de regionale opleidingscentra een grotere rol. Zo werken het Albeda College en Dukdalf steeds meer samen in het afstemmen van werk en opleiding. Een voorbeeld hiervan is de cursus `Nederlands op de werkvloer' die het Albeda verzorgt bij Dukdalf. Binnen het project Bewaakte Fietsenstalling werkt het Albeda College samen met Stoed. De deelnemers aan dit project doen werkervaring op en worden opgeleid tot `assistenten mobiliteitsbranche'.

Maassluis telt ongeveer 275 jongeren die geen werk hebben en ook geen opleiding volgen. De afgelopen jaren zijn er al verschillende projecten gestart die hen helpen hun kans op een baan te vergroten. Andere voorbeelden hiervan zijn het Challenge-project, dat jongeren in twaalf weken een combinatie biedt van trainingen, begeleiding en loopbaanoriëntatie en Watch Out (opleiding tot beveiligingsmedewerker).