Voedsel en Waren Autoriteit

Veiligheidswaarschuwing Ko en Kiki knuffels

21 december 2009 - veiligheidswaarschuwing

KidsWorld heeft geconstateerd dat enkele van haar Ko en Kiki knuffels een fabricagefout vertonen. Het gaat om exemplaren die zijn verkocht tussen 1 april 2005 en 31 oktober 2009, in een KidsWorld hotel of via de webshop. Bij het spelen met de knuffel is het mogelijk dat een ijzerdraadje door de stof van het hoofd heen komt. Dit kan verwondingen veroorzaken bij kinderen.

'Foute' exemplaren kunnen worden herkend aan het label. Consumenten die in bezit zijn van een 'verkeerde' knuffel, wordt verzocht deze direct buiten bereik van hun kinderen te plaatsen. Het is mogelijk een nieuwe knuffel te ontvangen dan wel de aankoopsom terug te krijgen. De 'verkeerde' knuffel dient dan te worden teruggestuurd.

De in dit bericht opgenomen informatie is gebaseerd op de melding van het betrokken bedrijf. Voor meer informatie verzoekt de VWA u contact op te nemen met genoemd bedrijf.

Meer informatie:

* Veiligheidswaarschuwing KidsWorld
Wij hebben geconstateerd dat enkele Kiki knuffels, welke tussen
1 april 2005 en 31 oktober 2009 werden verkocht in onze KidsWorld hotels en onze webshop, een fabricagefout vertonen. Het is mogelijk dat een ijzerdraadje door de stof van het hoofd heen komt. Dit kan verwondingen veroorzaken bij kinderen.
Als u eigenaar bent van een Ko of Kiki knuffel,
controleert u dan s.v.p. het label aan de knuffel. Wanneer uw knuffel is voorzien van het foute label dient u de knuffel direct buiten bereik van de kinderen te plaatsen. U heeft recht op een nieuwe knuffel of op volledige terugbetaling van de aankoopsom.
U kunt de knuffel gratis opsturen naar Marketing First Choice Nederland, antwoordnummer 45523, 1040 WD AMSTERDAM. Vermeld duidelijk of u een nieuwe knuffel wenst (vermeld uw adres) of dat u de aankoopsom terug wilt (vermeld uw rekeningnummer).
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot First Choice Nederland, van maandag t/m vrijdag van 09.00 - 17.00 uur op telefoonnummer 020 - 892 1710 of kijk op www.kidsworldclub.nl.
Wij danken u voor uw medewerking en bieden onze excuses aan voor het ongemak. Goed Fout
BELANGRIJKE
VEILIGHEIDSWAARSCHUWING