Gemeente Vlaardingen


Overlast door sneeuw

21 december 2009

Door de weersomstandigheden van de laatste dagen is er veel overlast in de stad. De medewerkers van de gemeente zorgen er dag en nacht voor dat de belangrijkste verkeersaders voor auto en fiets begaanbaar blijven. Tevens proberen we de directe omgeving van bejaardencentra, bus- en tramhaltes en de begraafplaats Holy sneeuwvrij te houden.

Op dit moment is er helaas geen mogelijk voor de gemeente om op alle wegen te strooien of sneeuw te schuiven. Sneeuwschuiven heeft momenteel teveel schadelijke gevolgen. Zo raken garages, inritten en voordeuren onbereikbaar, kunnen autos niet uit parkeervakken rijden en raken autos mogelijk beschadigd. Het college van Burgemeester en Wethouders vraagt uw begrip hiervoor.

Oud & Nieuw
De gemeente Vlaardingen wil verder dat de jaarwisseling een feest is voor jong en oud. Daarom staat de gemeente een gecontroleerde kerstboomverbranding op de Marathonweg toe. Met de gebruikers van de kerstboomverbranding zijn spelregels afgesproken die zijn vastgelegd in een contract. Ook worden alle (ondergrondse) vuilcontainers op donderdag 31 december afgesloten. Op 1 januari zijn de containers weer geopend. Daarnaast heeft de burgemeester een brief gestuurd naar jongeren die bekend zijn bij de politie met de oproep hun bijdrage te leveren aan een feestelijke jaarwisseling.

Openingtijden feestdagen
In verband met de feestdagen is het gemeentehuis:
* donderdag 24 december 2009: vanaf 16.00 uur gesloten
* Vrijdag 25 december (eerste kerstdag) de gehele dag gesloten
* donderdag 31 december 2009: vanaf 16.00 uur gesloten
* Vrijdag 1 januari (nieuwjaarsdag) de gehele dag gesloten
* Maandag 4 januari gesloten tot 11.00 uur