Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 21-12-2009

Met alcohol op in het verkeer

SOEST De politie heeft maandagmorgen een 24-jarige Soester aangehouden die zwaar onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde op de Weegbreestraat.

Agenten zagen de man rond 01.40 uur rijden en besloten hem te controleren. Direct was al duidelijk dat de man behoorlijk aan Bacchus had geofferd want hij blies de indicatie fail op de ademtester. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de verdachte 920 ug/l op de ademanalyse, dat ruim vier keer meer is dan de toegestane hoeveelheid.

Het rijbewijs van de Soester werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Auto op zijn kop in de sloot

BAARN Op zondagmorgen rond 07.55 uur kreeg de politie de melding dat op de Rijksweg A1, ter hoogte van de afslag Baarn, een auto op de kop in de sloot lag.

Ter plaatse bleek de bestuurder, een 22-jarige Amsterdammer, al uit de auto te zijn en bij een andere automobilist in de auto te zitten. De ambulance kwam ter plaatse en onderzocht de man. Hij bleek geen letsel te hebben overgehouden aan de koprol en kon zonder verdere medische behandelingen naar huis. Vermoedelijk was de gladheid de oorzaak van het ongeval. Rijkswaterstaat kwam eveneens ter plaatse en zorgde voor de verdere afhandeling waaronder de berging van de auto.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

BAARN De politie heeft vrijdagavond twee verdachten aangehouden voor het plegen van openlijke geweldpleging.

De politie werd rond 23.15 uur gewaarschuwd in verband met een conflict bij een woning op de Oosterstraat. Ter plaatse bleek dat een 19-jarige Baarnaar was geweigerd op een feestje, dat resulteerde in een klap in het gezicht van een 17-jarige Baarnse. De verdachte vertrok hierna om kort daarna terug te keren met een aantal vrienden. De bewoner liet wijselijk de deur dicht maar dat werd niet gewaardeerd door de vriendenschare van de verdachte. Eén van hen, een 23-jarige inwoner van Baarn, sloeg vervolgens met een parapluie de ruit naast de voordeur eruit.

De gewaarschuwde agenten troffen bij een onderzoek in de omgeving de beide verdachten aan, waarna zij werden aangehouden.

In de loop van zaterdag 19 december werden beide verdachten, na het verhoor, naar huis gestuurd. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.