Erica Terpstra ambassadeur Liliane Fonds

21/12/2009 11:35

Liliane Fonds

's-Hertogenbosch, 21 december 2009

Vandaag kondigt het Liliane Fonds officieel aan dat Erica Terpstra zijn nieuwe ambassadeur en bestuursadviseur is.

"Revalidatie is geen gunst, maar een recht"

Erica Terpstra trekt zich het lot aan van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Al tijdens haar politieke jaren zette zij zich in voor de rechten van mensen met een handicap. Ze ondernam stappen in de richting van het VN-Verdrag voor de Rechten van Mensen met een Handicap. Dit verdrag wordt waarschijnlijk volgend jaar ook door Nederland geratificeerd.

Afgelopen zomer ontmoette ze in Bolivia kinderen die hulp krijgen van het Liliane Fonds. Daar heeft ze met eigen ogen kunnen zien hoe deze kinderen en jongeren, dankzij de steun van het Liliane Fonds, weer kunnen meedoen en erbij horen. Met haar ambassadeurschap voor het Liliane Fonds wil Erica aandacht blijven vragen voor de situatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.

"Het Liliane Fonds en Erica Terpstra passen bij elkaar. We hebben veel gemeen: de focus op mogelijkheden in plaats van op beperkingen, en de overtuiging dat het vanzelfsprekend moet zijn dat elk kind meedoet en meetelt. De samenwerking die uit deze verwantschap is voortgekomen, is voor het Liliane Fonds buitengewoon waardevol. We mogen een beroep doen op de naam, de uitstraling, de daadkracht en de grote bestuurlijke ervaring van Erica Terpstra. Daar zijn we heel blij mee!", aldus Kees van den Broek, directeur van het Liliane Fonds.

Over het Liliane Fonds

Het Liliane Fonds wil de wereld openen voor kinderen en jongeren met een handicap in ontwikkelingslanden, zodat ze kunnen meedoen en meetellen in hun gemeenschap. Samen met lokale contactpersonen zorgen we voor directe, persoonsgerichte en kleinschalige hulp op maat. Met persoonlijke aandacht en (para)medische en sociale revalidatie stimuleren we de groei van het kind. Tegelijkertijd proberen we de omgeving te ontsluiten en de toekomstkansen van het kind te verbeteren door onderwijs, werk en inkomen. Een behoorlijk bestaan is geen gunst, het is een basisrecht van elk kind.





http://www.lilianefonds.nl