Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 21-12-2009

Dronken vernieler aangehouden

NIEUW AMSTERDAM De politie hield zondagavond op de Vaart nz in Nieuw Amsterdam een zwaar beschonken 21 jarige inwoner van Tilburg aan. De man had zich tijdens een weekend Drenthe volledig vol laten lopen met alcohol en in deze toestand aan de Vaart nz een hek vernield. De bewoner belde de politie waarop de jongeman in de omgeving kon worden aangehouden. De jongeman was zo beschonken dat hij in de politieauto waarmee hij naar een politiebureau werd gebracht in slaap viel en ook nog eens in zijn broek plaste. De jongeman is voor nader verhoor ingesloten en nadat van hem een verklaring is opgenomen wordt er proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en openbare dronkenschap. (2009062677)

Sneeuwballengooien loopt uit de hand

EMMEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 34 jarige inwoner van Emmen. Hij wordt verdacht van het mishandelen van drie jongens van 13, 13 en 15 jaar uit Emmen. De drie jongens deden aangifte. De verdachte ontkent. De jongens waren zondagmiddag in de Monetpassage in Emmen bezig met een sneeuwballengevecht. Volgens de jongens raakten zij toen per ongeluk ook de eigenaar van een winkel in de passage. Volgens deze man en de verdachte die dit allemaal zag, gebeurde het echter met opzet. Hierna werden de drie jongens volgens hun verklaring geslagen en geschopt door de verdachte. De jongens belden de politie waarop de verdachte is aangehouden. Na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld. (2009062635)

Kachels weg na inbraak

ECHTEN Onbekenden hebben tussen zaterdagavond en zondagmorgen ingebroken in een drietal trekkershutten op een camping aan de Oshaarseweg in Echten en daar een aantal gaskachels met bijbehorende gasflessen uit gestolen. De diefstal werd zondagmorgen ontdekt. Er is aangifte gedaan bij de politie. (2009062643

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.