Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas promoot Digitale Balie

De gemeente Binnenmaas startte vorige week een promotiecampagne om haar inwoners te informeren en enthousiasmeren voor haar Digitale Balie. De gemeente heeft ansichtkaarten naar al haar inwoners gestuurd, met slogans als Wilt u worden voorgetrokken?, Service aan huis! en Binnenmaas 7 x 24 uur!.

De Digitale Balie

Op deze website vindt u onder andere het laatste nieuws en informatie over de gemeente Binnenmaas, maar u vindt er ook de Digitale Balie; een online balie waar u 24 uur per dag terecht kunt om zaken met de gemeente te regelen en online te betalen. Voor bijvoorbeeld een uittreksel, een verklaring, een aanvraag, het doorgeven van een verhuizing binnen de gemeente of het downloaden van formulieren kunt u 24 uur per dag hier terecht. U hoeft voor veel zaken dus niet meer speciaal naar het gemeentehuis te komen. Voortaan regelt u zaken met de gemeente waar en wanneer u dat wilt. Komt u zaken tegen die naar uw mening onjuist of onvolledig zijn of heeft u opmerkingen of wensen? Dan kunt u die melden via het e-mailadres gemeente@binnenmaas.nl.

Zaken regelen via de Digitale Balie

U kunt verschillende zaken regelen via de Digitale Balie. Denk bijvoorbeeld aan het:

* doorgeven van een verhuizing binnen de gemeente;
* aanvragen van een uittreksel GBA, een afschrift Burgerlijke stand of een eigen verklaring. U kunt de status van uw aanvraag online volgen en u kunt online betalen;

* doorgeven van een melding zoals een lantaarnpaal die stuk is of een stoeptegel die los ligt;

* downloaden van formulieren om bijvoorbeeld een evenementen-, weekmarkt-, kap- of huisvestingsvergunning aan te vragen.

Ook vindt u in de Digitale Balie overzichtelijk en puntsgewijs informatie over de producten en diensten van de gemeente Binnenmaas.