Gemeente Stadskanaal

Serious Request leeft ook in de gemeente Stadskanaal. De verschillende acties hebben tot dusverre al ruim 8.500 euro opgebracht. Het gemeentebestuur verdubbelt dit bedrag. Tijdens de Ommelandsetocht naar het Glazen Huis in Groningen, is de tussentijdse opbrengst van in totaal ruim 17.000 euro bekendgemaakt bij 3 FM.

Meld uw actie voor Serious Request online aan!

Bedrijven, verenigingen, scholen of instellingen uit de gemeente Stadskanaal die ook voor Serious Request in actie zijn (geweest), kunnen de opbrengst melden bij de gemeente, zodat ook dit bedrag kan worden verdubbeld. Dat kan nog tot en met donderdag 24 december.

U meldt uw actie aan via het formulier aanmelden acties Serious Request.

Overzicht acties

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal waren ook persoonlijk actief bij enkele bijzondere initiatieven in de gemeente Stadskanaal. Zo deden wethouder Jan Willem van de Kolk en raadslid Catharina Woortman zaterdagmiddag mee aan een ludieke recordpoging, door zich als bruid en bruidegom op de foto te laten zetten in restaurant Carte Blanche.

Zij waren niet de enigen: in totaal lieten 40 bruidjes zich in hun trouwjurk vereeuwigen met het artiestenduo Grant & Forsyth. Zelf doneerden Granth & Forsyth ook een aanzienlijk bedrag voor het goede doel: de bestrijding van de malaria. Initiatiefneemster Ineke Pals kon na afloop van de ludieke recordpoging een opbrengst van 1025 euro melden.

Op zaterdagmiddag 19 december speelden burgemeester Baukje Galama en wethouder Jan Bessembinders een rol als veilingmeester, in Cafe Mingelmous. Hier veilde het Biergenietschap allerlei artikelen. Pronkstuk van de veiling was een huiskamer optreden van de band The Jackdaws: dat leverde alleen al 500 euro op. Initiatiefnemer Alex Heijes kon na afloop van de veiling een opbrengst van liefst 3130 euro bekendmaken.

Op zondag 20 december ging de marathon van de Globerunners, van Stadskanaal naar Groningen, niet door vanwege het slechte weer. Toch kon de opbrengst van 700 euro worden bekendgemaakt. Begin volgend jaar gaan de Globerunners alsnog een marathonloop organiseren tussen de theaters in Stadskanaal (Geert Teis) en Groningen (Oosterpoort).

Tussentijdse opbrengst tijdens Ommelandsereis

Tijdens de Ommelandsereis maakte de gemeente Stadskanaal een tussentijdse opbrengst bekend van de initiatieven. Die bedroeg tot dat moment 8533 euro. Met de verdubbeling door de gemeente komt het tussentijdse totaalbedrag uit op 17.066 euro.

* 21 december 2009