Saxion Hogescholen
BR>

ma 21 december 2009

Keurmerk Inburgering voor Saxion

Saxion heeft op 14 december het Keurmerk Inburgeren verkregen. Hoogopgeleide buitenlanders die een studie in het Nederlandse hoger onderwijs willen gaan volgen, kunnen vanaf 2010 ook rechtstreeks bij Saxion hun lessen Nederlands als tweede taal (NT2) voor

De taalcursus bij Saxion gaat in januari 2010 van start in Deventer en Enschede.

Na de Basiscursus kan de cursist in september starten in het schakeljaar Voorbereidend Jaar Anderstaligen. Aan het eind van dit jaar doet de inburgeraar het staatsexamen en is dan toelaatbaar tot het hoger onderwijs. Groot voordeel van het traject is dat hoogopgeleiden nu bij één instelling hun hele taal- en inburgeringprogramma kunnen volgen, om daarna direct met een studie te beginnen. Verder is het programma een uitkomst omdat de reguliere inburgeringcursussen veelal te weinig uitdaging bieden aan hoogopgeleiden. Het programma is alleen geschikt voor mensen die in land van herkomst al een middelbare schoolopleiding hebben gevolgd en het plan hebben in Nederland te gaan (verder) studeren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariska Paalman, coördinator Voorbereidend Jaar Anderstaligen (VJA) Saxion, tel. 053 - 487 19 95 / 0570 - 603 669 of Ed van Dael (Saxion dienst Interne en Externe Betrekkingen), tel. 0570 - 603 049.

Lees meer >>

Nieuws >>


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie: