Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 december 2009

Eenzijdige aanrijding door gladheid Borne
Op 20 december rond 16.30 uur ontstond een eenzijdige aanrijding bij knooppunt Buren op de A1. De automobiliste raakte gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Een 19-jarige automobiliste uit Almelo en een 31-jarige passagier uit Beerzerveld reden over de A35 en namen de afslag naar de A1, in de richting van Almelo. In de bocht verloor de automobiliste door gladheid de macht over het stuur. Het voertuig slipte en kwam uiteindelijk tegen de vangrail tot stilstand.

De 19-jarige vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De passagier bleef ongedeerd. De auto werd afgesleept en het kenteken werd ingevorderd vanwege de schade. (2009064553)

Horecapersoneel bedreigd
Almelo
Twee bezoekers van een horecagelegenheid in Almelo zijn maandag 21 december aangehouden voor bedreiging van personeel.

Maandag 21 december rond 00.00 uur kreeg de politie melding dat het personeel van een horecagelegenheid aan de Laan van Iserlohn in Almelo zou zijn bedreigd door bezoekers. Politieagenten gingen ter plaatse en troffen het personeel en twee bezoekers aan. Volgens de medewerkers gedroegen de mannen zich het hele weekend al vervelend. Nu er ook bedreigingen werden geuit, was de maat vol. Het personeel wenste aangifte te doen.

Het duo, een 18-jarige man uit Ravenstein en een 24-jarige man uit Herpen, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn zij voor verder onderzoek ingesloten. (2009064601)

Vrachtwagen gekanteld op A1
Rijssen
Op de A1 ter hoogte van afslag Rijssen en Enter is maandag 21 december rond 07.30 uur een vrachtwagen gekanteld. De chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De vrachtwagenchauffeur reed over de A1, komende vanuit knooppunt Azelo. Ter hoogte van afslag Rijssen en Enter wilde de chauffeur een voor hem rijdende vrachtwagen inhalen. Hij moest echter eerst remmen, voordat hij links kon inhalen. Bij deze manoeuvre schaarde de vrachtwagen door het gladde wegdek. Het voertuig vloog over de vangrail en kwam uiteindelijk gedraaid tot stilstand, met de neus naar knooppunt Azelo.

De chauffeur, een 45-jarige man uit Duitsland, is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Op dit moment is het bergen van de vrachtwagen in volle gang. Dit zal nog enige tijd in beslag nemen. Rijkswaterstaat heeft in beide richtingen één rijstrook afgesloten. Het verkeer ondervindt hierdoor enige vertraging.

Gaslek door koperdiefstal
Hengelo
Op zondag 20 december kreeg de politie melding dat er een gaslucht hing in een leegstaande flat aan het Olympiaplein in Hengelo.

Zondagavond 20 december, omstreeks 21.45 uur, nam een 19-jarige bewoner van een naastgelegen perceel in Hengelo een gaslucht waar bij de portiek van de leegstaande flat. Ook hoorde hij een sissend geluid. De politie heeft daarop, in overleg met de brandweer, het terrein rond de portiek afgezet. Metingen van de brandweer toonden aan dat er inderdaad een gaslucht hing. Bij nader onderzoek bleek dat er op meerdere plaatsen in het complex door koperdieven geprobeerd was om leidingen te stelen. Ook bij de meterkasten waren diefstallen van koper gepleegd. Doordat in een hoofdgasleiding gezaagd was die nog onder druk stond, ontstond er een lekkage. De leidingen zijn vakkundig afgesloten door Enexis, de beheerder van het energienetwerk. De politie stelt een onderzoek in naar de koperdiefstal. (2009064608)

Koolmonoxidevergiftiging geconstateerd bij gezin Denekamp
Politie Twente heeft samen met de brandweer voorkomen dat een gezin uit Denekamp vergiftigd werd door een te grote hoeveelheid koolmonoxide in hun woning.

De vader van het gezin, dat woont aan de Nordhornsestraat in Denekamp, had 112 gebeld omdat alle andere leden van het gezin onwel waren. De bewoner, zijn echtgenote en hun vijf kinderen vertoonden allemaal dezelfde klachten. De telefoniste gaf de man het advies om alle aanwezige gaskachels uit te zetten en deuren en ramen te openen om te ventileren. Het advies werd gegeven omdat gedacht werd aan koolmonoxidevergiftiging.

De bewoners zijn direct overgebracht naar een naastgelegen pand voor een eerste onderzoek door de huisarts. De brandweer heeft ondertussen metingen verricht in de woning en de gastoevoer afgesloten. De metingen gaven een veel te hoge concentratie koolstofmonoxide aan, die het gezin uiteindelijk fataal zou zijn geworden. Bij het gezin in Denekamp werden waarden tot 150 ppm gemeten (10 ppm is de gebruikelijk waarde in de lucht).

Het gezin werd na het onderzoek overgebracht haar het Medisch Spectrum Twente in Enschede. (2009064635)



Politie Twente