Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - maandag 21 december 2009


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN AAN VOOR BEDREIGING EN MISHANDELING

ROTTERDAM - De politie heeft donderdag 17 december een man aangehouden voor de mishandeling van een RET beambte op zaterdag 5 december. De mishandeling vond plaats op station Blaak en de RET-er raakte licht gewond.
De verdachte, een 37-jarige Rotterdammer, had zich daags na het voorval telefonisch gemeld, maar hij kon pas na een melding via Meld Misdaad Anoniem en een onderzoek van de politie naar zijn verblijfadres, worden aangehouden. De man is vrijdag 18 december via supersnelrecht tot werkstraf van 40 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken veroordeeld. Op woensdag de 9e december was ook al een verdachte aangehouden voor nhet geweld tegen een RET-medewerker. Dat feit werd gepleegd op donderdag 3 december omstreeks kwart over twee. Een man had een metrobeheerder bedreigd nadat hij door de RET-er aangesproken werd omdat hij een poortje had opengetrapt. Na het opvragen van beelden werd de identiteit van de verdachte bekend. De verdachte liep op woensdag 9 december nabij het politiebureau, werd daar aangehouden en bekende het feit. Hij werd ingesloten.
De 29-jarige Rotterdammer heeft vrijdag 11 december een gevangenisstraf gekregen van twee maanden waarvan een voorwaardelijk.


* POLITIE HOUDT DRIE JONGENS AAN VOOR STRAATROOF

ROTTERDAM - Agenten van het district Noord hebben zondagmiddag, rond vijf uur drie jongens aangehouden voor een straatroof. De politiemensen kregen een melding dat aan het Zwaanshals een beroving was gepleegd en dat een verdachte daarvan werd vastgehouden aan de Johan Idastraat. Daar bleek dat een 22 jarige Rotterdammer was beroofd van geld en persoonlijke bezittingen en dat zijn vader een verdachte had gepakt. Na een snel onderzoek bleek dat er nog twee verdachten waren betrokken bij de beroving. Deze zijn kort daarna in hun ouderlijke woningen aangehouden. Alle drie, 13 en 14 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT TWEE MANNEN AAN VOOR INBRAAK

ROZENBURG - Politiemensen van het district Zuid hebben zondagavond, rond half tien, twee mannen aangehouden op de Bosseplaat voor de inbraak in een woning.
De bewoner van een pand aan de Bosseplaat zag een man uit zijn woning komen die hij herkende als zijn buurman. Op de galerij stond zijn TV klaar om meegenomen te worden. Toen hij de woning inging zag hij dat er diverse goederen waren weggenomen. In verband met de inbraak zijn twee buren van het slachtoffer aangehouden, een 39-jarige en een 49-jarige man.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg kregen zondagavond, rond acht uur een medling dat er een vechtpartij gaande was aan de Rembrandlaan.
Toen zij daar aankwamen bleek dat twee jongens van 17 jaar sneeuwballen hadden gegooid tegen de ruit van een snackbar. De eigenaar daarvan was daarover kwaad geworden dat hij verhaal had gehaald en de twee jongens te lijf was gegaan met een ijzeren staaf. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT ALCOHOLCONTROLE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole gehouden op verschillende plekken in Krimpen en Capelle aan den IJssel. Onder andere op de Reigerlaar (Krimpen), de Westerlengte, Slotplein, Tjaikovskistraat, Heksendans, Vrijheidsdans, Kralingseweg en de Capelseweg (allen in Capelle). In totaal werden 205 automobilisten gecontroleerd waarvan er drie en proces-verbaal kregen voor het rijden onder invloed.


* POLITIE HOUDT CONTROLE SAMEN MET RET
SPIJKENISSE - Politiemensen van het district de Eilanden hebben zaterdagavond een controle in het openbaar vervoer gehouden samen met de RET. Er werden 632 passagiers gecontroleerd waarvan er 4 een bekeuring kregen voor het niet bij zich hebben van een vervoersbewijs. In 54 gevallen werd een proces-verbaal uitgeschreven voor uiteenlopende zaken, maar vooral voor het opentrappen van de toegangspoortjes. Er werden vier aanhoudingen verricht. Drie voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en een voor vernieling.

zondag 20 december 2009