Gemeente Leidschendam-Voorburg


KunstKerst combineert kerstshoppen en kunst

Het evenement KunstKerst werd zaterdag 19 december geopend door Astrid van Baalen, wethouder kunst en cultuur.
De Damlaan in Leidschendam is tot 3 januari omgetoverd tot een veelzijdig kunstmuseum.

Gratis expositie
Deze bijzondere, gratis expositie is leuk voor jong én oud. Het is natuurlijk leuk om er tijdens het winkelen langs te lopen. Maar ook als de winkels dicht zijn, nodigt Kunstmuseum de Damlaan uit tot een bezoek.

Dertien kunstenaars
Kunstenaars en winkeliers hebben voor KunstKerst de handen ineengeslagen. Juist die samenwerking maakt KunstKerst zo uniek. Twee werelden worden letterlijk met elkaar verbonden. Dat is terug te zien in de kunstwerken, omdat de exposerende kunstenaars zich hebben laten inspireren door de winkelruimte en het karakter van de winkel waarin zij exposeren.
Dertien kunstenaars gebruiken de etalages op de Damlaan als expositieruimte.
Onder de kunstenaars zijn bekende namen als Millegomme, Cindy Malon, Helene van t Hoen en Petra Laaper.

Ruimtelijke objecten, filmpjes en performances
De exposities leveren een zeer divers beeld. Er wordt gebruikgemaakt van verschillende uitingen, zoals ruimtelijke objecten, filmpjes en performances. Informatie hierover ligt in de winkels voor u klaar. Wanneer u alles bundelt, heeft u aan het eind van uw bezoek over een leuke catalogus.

Ideeshopper
Wie op een andere manier nog langer plezier wil beleven aan kunst, kan een verrassende inspiratietas kopen: de inhoud ervan verwijst naar de kunstwerken en stimuleert ook om creatieve ideeën op te doen voor het nu eens écht waarmaken van uw goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Organisatie
De organisatie van KunstKerst is in handen van Stichting Tulipa en wordt mogelijk gemaakt met steun van de ondernemers in het Damcentrum, gemeente Leidschendam-Voorburg en diverse sponsors.

Meer informatie kunt u vinden op www.leidschendamkunst.nl.