Gemeente Eemsmond


Eemsmond toost op bruisende samenwerking in het nieuwe jaar maandag 21 december 2009

In samenspel worden dromen geboren, geborgen in aloude grond. Dat is de dichterlijke vertaling van het thema van de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van gemeente Eemsmond. Op dinsdag 5 januari vanaf 19.30 uur nodigt Eemsmond inwoners en relaties uit om samen terug te blikken en vooruit te kijken. Dit jaar staat het thema samenwerking centraal. Samenwerken met inwoners, organisaties, verenigingen en buurgemeenten.

De nieuwjaarsreceptie vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Behalve de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Marijke van Beek, staat ook de uitreiking van de Culturele Prijs op het programma. Marijke van Beek blikt in haar toespraak terug op 2009 en kijkt samen met de aanwezigen vooruit op 2010. Onder het genot van een glas champagne proosten de aanwezigen vervolgens op een bruisend nieuw jaar. De band White Tuesday uit Uithuizermeeden verzorgt de muzikale begeleiding tijdens de receptie.

Culturele Prijs Eemsmond
Wethouder cultuur Alie Boekhoudt reikt tijdens de nieuwjaarsreceptie de Culturele Prijs Eemsmond 2009 uit. De prijs gaat dit jaar naar Het Hogeland College in Uithuizen. De school heeft zich het afgelopen jaar actief ingezet voor cultuureducatie. 26 leerlingen speelden in oktober dit jaar de sterren van de hemel in een zelfgeschreven theaterstuk Het verdriet van Ceres.