Gemeente Lingewaal


Afvalinzameling beperkt mogelijk door weersomstandigheden

In verband met de slechte weersomstandigheden zal AVRI vandaag en ook morgen (gezien de verwachtingen) beperkt het afval op komen halen.

De chauffeurs zijn vanochtend om 9.15 uur uitgereden om de containers voor restafval te legen. Dijken en grote delen van het buitengebied zijn door de slechte weercondities niet begaanbaar. Daar zullen de containers voor restafval vandaag en ook morgen niet geleegd worden.

Â

Gft-afval, papier/textiel en plastic verpakkingen worden vandaag en morgen niet ingezameld. Alleen daar waar de gft-container tegelijkertijd met de container voor restafval wordt aangeboden, wordt de groene container wel geleegd (mits het gft-afval niet vastgevroren zit in de container).

Â

Voor plastic verpakkingen geldt: de inzameling wordt een week verschoven. Dus zou AVRI normaal gesproken op maandag 21 december uw plastic verpakkingen op zijn komen halen, dan komen wij dat nu op 28 december doen. Zo wordt de inzameldag dinsdag 22 december verschoven naar dinsdag 29 december.

Â

De papierinzameling in het buitengebied bij Buren die aanvankelijk vandaag zou plaatsvinden, wordt verschoven naar maandag 28 december (let op: dit geldt alleen voor adressen waar op papierkalender de routecode Pap 14 rechts bovenaan staat).

Voor de andere adressen waar vaandag en morgen het papier/textiel zou worden ingezameld, zijn nog geen inhaaldagen bekend. De verwachting is dat deze vandaag of anders uiterlijk morgen bekend worden gemaakt via www.avri.nl en in advertenties in de huis-aan- huisbladen.

Â

Gft- en/of restafvalcontainers die vandaag en/of morgen niet volgens schema zijn geleegd, worden op de eerstvolgende inzameldag (zoals op de kalender vermeld) geleegd. Extra afval mag op deze inzameldag in vuilniszakken naast de container aangeboden worden. Voor extra gft-afval geldt dat dit in zakken naast de container voor restafval mag. Biedt geen zakken restafval naast de groene container aan, maar wacht hiermee op de volgende inzameldag voor restafval.

Â

De AVRI-wagens zullen vandaag en morgen alleen met daglicht rijden.

Â
Kijk voor actuele informatie op www.avri.nlÂ