Project Gemeente Westland


Wethouder Meijer neemt eerste nachtbus

Publicatiedatum: 21-12-2009

Lijn N7 verbindt Westland 's nachts met Den Haag In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december jl. vertrok vanuit Naaldwijk de eerste nachtbus richting Den Haag. Deze nachtbus is bedoeld om het uitgaanspubliek tijdens de nachtelijke uren in het weekend veilig te vervoeren van en naar Den Haag. Wethouder Bram Meijer van verkeer en vervoer was één van de eerste passagiers.

Buslijn N7 rijdt elke vrijdag en zaterdag vanaf 01.30 tot 05.30 uur een rondje Westland. Hierdoor worden de kernen Poeldijk, Honselersdijk, Naaldwijk, 's-Gravenzande en Monster aangesloten op het nachtnet van HTM. Lijn N7 sluit bij de halte Randveen bij de Uithof op de Zichtenburglaan aan op de N3 naar het centrum van Den Haag. De bussen houden contact met elkaar en laten niemand staan.

Met de komst van nachtbus 7 zijn er zeven verkooppunten in Westland bijgekomen. Er zijn verkooppunten in Poeldijk, 's Gravenzande, Monster, Naaldwijk en Honselersdijk. Een kaartje voor de nachtbus kost vanaf 1 januari 2010 EUR 4,20. Reguliere vervoerbewijzen zijn niet geldig op de nachtbus. Meer informatie over het nachtnet is te vinden op www.htm.net.