Gemeente Sneek


ysbrechtum

Ontwerp-Bestemmingsplan Ysbrechtum

Ontwerp-bestemmingsplan Ysbrechtum

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2), artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerp - bestemmingsplan "Ysbrechtum" ter inzage zal worden gelegd. Het plangebied ligt ten westen van Sneek en omvat de bebouwde kom van Ysbrechtum, inclusief Epemastate en de boogde dorpsuitbreiding aan de westkant van het dorp aangrenzend aan De Finne. Directe aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan vormt de verouderde status van de geldende bestemmingsplannen in combinatie met de eisen die in de nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) worden gesteld aan bestemmingsplannen. Het doel van dit bestemmingsplan is om de bestaande situatie, voor zover die afwijkt van de huidige regelingen, een definitieve juridische status te geven. Daarnaast wordt de beoogde dorpsuitbreiding met het bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Het ontwerp van het bestemmingsplan "Ysbrechtum" bevat een toelichting, regels en een plankaart. Ten opzichte van het voorontwerp-bestemmingsplan zijn enkele wijzigingen in het ontwerp-bestemmingsplan aangebracht.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt van dinsdag 22 december tot en met maandag 1 februari 2009 voor een ieder ter inzage, bij de centrale balie, Marktstraat 15 te Sneek. Het bestemmingsplan is ook in te zien op de gemeentelijke internetsite: /, onder `Actueel in Sneek', `Bestemmingsplannen'.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

* - schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

* - mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (dhr. S.G. Faber, telefoon: 0515-485576). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggings-termijn om termijnoverschrijding te voorkomen.