Gemeente Leidschendam-Voorburg


Kunst op bouwpanelen

21 december 2009 - Op de omheining van het Damplein prijken nu 8 kleurrijke panelen waarop 40 schilderingen en vier kleurplaten te bewonderen zijn. Op woensdag 16 december zijn deze vrolijke kunstpanelen onthuld. Wethouder Houtzager verrichte de openingshandeling.

Zoveel smaken, zoveel winkels!, is de tekst die bovenaan de acht kunstpanelen staat. Deze boodschap wijst naar de hoge diversiteit aan winkels die de gemeente, Vof Leidschendam Centrum en partners voor ogen hebben met de integrale vernieuwing van historisch Leidschendam Centrum.

Vooral de winkels op en rond het nieuwe Damplein moeten voor een stevige impuls zorgen in het toekomstige winkelgebied. Veel keus voor consumenten en bezoekers is het credo. Die keus is er natuurlijk ook nu al, door de bestaande ondernemers die ondanks de bouwwerkzaamheden blijven klaar staan voor de klant. Ook zij hebben een plekje op de panelen veroverd.

Mooi resultaat
De 40 schilderingen zijn tijdens een workshop Schilderen in samenwerking met stichting Tulipa gemaakt. De Vof Leidschendam Centrum organiseerde deze workshop om bewoners, bezoekers, ondernemers en consumenten bij het Damplein te betrekken.
In hun kunstwerken tonen zij hoe zij het winkelen op het nieuwe Damplein zien. Daarnaast zijn ook de kleurplaten van de vier winnaars van de kleurplatenwedstrijd Geef kleur aan het Damplein te bewonderen. Wethouder Houtzager prijst de inzet en de betrokkenheid van allen die een bijdrage hebben geleverd.

Eigen karakter
Het vernieuwde Damplein krijgt zowel qua architectuur en wijze waarop horeca en winkels worden ingepland een geheel eigen karakter. Dit is al te zien op panelen op de schutting met artist impressions van het nieuwe Damplein.
De acht kunstpanelen zijn onderdeel van een (langlopend) kunstproject dat in de maand december in Leidschendam Centrum door ondernemers en kunstenaars wordt uitgevoerd.

groepkunstpanelen Damplein