Tienduizenden ouderen verrast met kerstacties

21/12/2009 14:15

Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds heeft de afgelopen periode tienduizenden ouderen verrast met een Kerstdiner, een concert of andere verrassing die aangeboden werden door bedrijven en particulieren. Daarnaast werd, in samenwerking met de Telegraaf die de 'Kerstgroet aan de ouderen' uitbracht, en omroep MAX, uitgebreid aandacht besteed aan ouderen.

Naast de diners, concerten en andere verrassingen die het Ouderenfonds en haar partners aanboden aan ouderen, wil het Ouderenfonds in deze, voor velen gezellige, periode de grote eenzaamheid belichten waar veel ouderen mee kampen (zo'n 1 miljoen ouderen in Nederland voelen zich eenzaam). Ook wil zij met deze actie benadrukken wat ouderen nog betekenen voor onze samenleving. Dit leverde al vele hartverwarmende reacties op en brengt mensen in beweging om ook iets voor ouderen te doen.

Bijna 40 van der Valk vestigingen, Sodexo's en NS restaurants hebben hun deuren geopend voor de ouderen. Daarnaast melden vele andere organisaties zich spontaan om ook iets te doen voor ouderen. Dit varieert van lunches tot reizen naar Winterberg en 15.000 kerstpakketten die door de Riki stichting ter beschikking werden gesteld. En van beautybehandelingen tot vrijwilligers die met ouderen op stap willen of ze in huis uitnodigen voor een kerstdiner. Het Ouderenfonds brengt de ouderen en gulle gevers bij elkaar.

Mies Bouwman, ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, betuigt haar steun aan de actie: "Dit is de generatie die ons land heeft opgebouwd en wij mogen hen deze kerst niet in eenzaamheid laten doorbrengen. Ik hoop dat het velen inspireert om zelf het initiatief te nemen om een eenzame oudere ook wat licht te brengen in deze voor velen toch zo donkere maand en in de periode erna."

Naast de kerstacties zet het Ouderenfonds zich hele jaar in voor eenzame ouderen en biedt mensen een luisterend oor met de Ouderentelefoon of zorgt dat ouderen de deur uit kunnen met de BoodschappenPlusBus.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ouderenfonds.nl