Gemeente Waalwijk Inspraakavond biomassa installatie

De gemeente Waalwijk, Eneco en HOST zijn een samenwerking aangegaan om in 2011 een nieuwe biomassa installatie te bouwen op het Ecopark in Waalwijk. In deze installatie wordt organisch afval (groente- en tuinafval) door een biologisch proces omgezet tot biogas. Een motor zet dit gas om in elektriciteit en warmte dat wordt ingezet voor de aandrijving van de installatie en het openbare elektriciteitsnet. Omdat deze nieuwe wijze van het winnen van biogas niet in het bestemmingsplan van het Ecopark is opgenomen wordt voor het gebied van de voormalige vuilstort een nieuw bestemmingsplan voorbereid. Dit bestemmingsplan ligt inmiddels ter inzage en wordt woensdagavond 16 december om 19.30 uur in de nieuwe raadzaal van het gemeentehuis in Waalwijk besproken tijdens een informatie en inspraakavond.

Informatie en inspraakavond
Tijdens de informatie en inspraakavond op 16 december geven de samenwerkende partners informatie over de biogas installatie en de bestemmingsplanprocedure. Daarna krijgen de aanwezigen alle gelegenheid tot het stellen van vragen en kan een mondelinge reactie op het voorgenomen plan voor de biogas installatie worden gegeven. Van de bijeenkomst maakt de gemeente een verslag op, waarin de mondelinge reacties worden opgenomen. Het verslag en alle binnen de inspraaktermijn geleverde mondelinge en schriftelijke reacties worden aan het college voorgelegd.

Voorontwerp bestemmingsplan Biomassacentrale
Het voorontwerp bestemmingsplan Biomassacentrale Waalwijk ligt vanaf 27 november jongstleden gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Waalwijk en het gemeentekantoor in Sprang-Capelle . Het voorontwerpplan kan ook op de website van de gemeente Waalwijk worden gedownload via www.waalwijk.nl en klik vervolgens op ruimtelijke plannen.

Publicatie datum 15-12-2009