KNHS

KNHS-Roelofsen Raalte Trophy voor Van Straaten en Derks 21 december 2009
Thijs Derks Roosendaal 2009

ROOSENDAAL (KNHS) Zaterdag 19 december was Hippisch Centrum Den Goubergh het decor voor de tweede competitiewedstrijd in de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy. De winst in de Lichte Tour ging naar Fred van Straaten (Den Ham) met Hazelhorsts Paradox (v. Kantjes Ronaldo). Thijs Derks (Zeeland) schreef met Shakira (v. Casper) de Zware Tour op zijn naam.

Vijf van de 28 ruiters in de Lichte Tour wisten een plek in de barrage te bemachtigen door foutloos te blijven in de eerste omloop. Met een eindtijd van 31,26 seconden schreef Fred van Straaten de Lichte Tour op zijn naam. Teddy van de Rijt (Nuenen) was met Erbees White Shadow een fractie langzamer in haar barragerit, zij noteerde 31,58 seconden. De derde plaats was voor Dominque Langes (Nuland) met Dalestown Thunderstown (v. Cavalier). De amazone reed foutloos in exact 32 seconden. Vronie van de Rijt (Nuenen) reed een snelle barrage in 31,29 seconden, maar moest twee springfouten incasseren en werd uiteindelijk vierde.

In de Zware Tour kwamen tien deelnemers aan de start, waarvan twee deelnemers om de winst in de barrage streden. Thijs Derks wist als enige een foutloos barrageparcours te rijden, goed voor de overwinning in deze rubriek. Amber Fijen (Nieuwstadt) met Romantico R.A.G. (v. Kantjes Ronaldo) reed een snelle barragerit in 32,92 seconden, maar maakte twee springfouten en werd daarmee tweede in de Zware Tour. Lisa Nooren (België) was met Mcfly III (v. Wester Aikemas Nando) in een tijd van 56,46 seconden de snelste vierfouter wat resulteerde in de derde plaats in het eindklassement. De vierde plaats ging naar Bart Lips (Biest-Houtakker) met de pony Gerco. De volgende competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy wordt verreden op zaterdag 16 januari 2010 in De Mortel.

Klik hier voor de uitslagen van Roosendaal op 19 december 2009.

Kalender
De Mortel - zaterdag 16 januari 2010
Asten - zaterdag 13 maart 2010
Albergen - zondag 18 april 2010
Mierlo - zondag 2 mei 2010
Etten-Leur - zondag 30 mei 2010
Hoofddorp - vrijdag 25 juni 2010 (finale)

Foto: Digipics