KNHS

Eerste KNHS-vdB Cup voor Van den Brink en Van Mierlo 21 december 2009
Maikel van Mierlo Roosendaal 2009

ROOSENDAAL (KNHS) Zaterdag 19 december werd de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van de KNHS-vdB Cup verreden in Hippisch Centrum Den Goubergh in Roosendaal. De winst bij de junioren ging naar Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) met Wender (v. Contender). Maikel van Mierlo (Koningslust) schreef de young riders rubriek met Whistler (v. Sheraton) op zijn naam.

Zes van de 32 junioren wisten een plek in de barrage te bemachtigen door foutloos te blijven in de eerste omloop. Stefanie van den Brink had twee ijzers in het vuur. Met de zesjarige Wender zette de amazone een snelle tijd van 32,63 seconden neer, goed voor de overwinning. Met de schimmel Verdi (v. Heartbreaker) passeerde Stefanie de finish in een tijd van 37,47 seconden, waarme ze derde werd in het eindklassement. Shanice Roozeboom (Punthorst) reed met Uno-Cento (v. Manhattan) een barragerit van 35,88 seconden, waarmee ze de tweede plaats zeker stelde. Ank van Dongen (Prinsenbeek) reed met Tomahawk (v. Corland) een snelle barrage in 33,35 seconden, maar maakte een springfout en eindigde op de vierde plaats.

De young riders rubriek kende met 25 deelnemers een gevulde rubriek, waarvan elf combinaties de barrage mochten rijden. Slechts drie combinaties bleven in deze barrage foutloos, waarvan Maikel van Mierlo met Whistler de snelste tijd van 36,59 seconden neerzette en de rubriek op zijn naam schreef. Stephanie Brugman (Hengelo OV) noteerde met haar Qwinto (v. Latano) eveneens een foutloze rit in een tijd van 38,23 seconden en werd tweede. De derde foutloze rit in de barrage was voor Manon Hees (Echt) met Stranger (v. Corland), zij reed een fractie van een seconde langzamer in een tijd van 39,16 seconden. De vierde plaats ging naar Dominique Roelofsen (Broekland) met Lois Lane (v. Damiro), zij was de snelste vierfouter in de barrage.

Klik hier voor de VdB uitslag in Roosendaal 2009.

Foto: Digipics